Zo zorg jij voor een gezellige herfsttuin!

Zo zorg jij voor een gezellige herfsttuin!

Zo zorg jij voor een gezellige herfsttuin!

Door: Alders | 16 november 2020 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

De bladeren van de bomen verkleuren naar prachtige kleuren en laten zich langzaam vallen. Overal vind je eikels en kastanjes. Als je een rondje door het bos wandelt kom je grote paddenstoelen tegen. Kortom, de herfst is in volle gang. Vandaag geven wij tips zodat jij jouw herfsttuin gezellig kan maken.

Tip 1: Orde op zaken stellen
Wanneer je iets gezellig wil gaan maken, moet je eerst zorgen dat alles netjes is. Blaas of hark de bladeren op een hoop. Je kan de bladeren ook naar een verzamelpunt brengen. Zorg dat je gras gemaaid is en haal nog even het laatste onkruid uit je tuin. Zo kan je met een schone lei beginnen.

Tip 2: Verzorg de dieren
Niets is zo leuk in de herfst als dieren in je tuin. Kleine vogeltjes gaan vast op zoek naar eten in je tuin. Dus zorg ervoor dat je een mooi huisje hebt staan met vogelvoer. Zo heb jij wat leuks om naar te kijken en kunnen de vogels hun buik vullen. Laat ook een hoopje bladeren liggen in je tuin. Egels gaan in de herfst op zoek naar een plekje waar ze kunnen overwinteren. Een hoopje met bladeren is de ideale plek en al die mooie kleuren zorgen ook voor een mooi beeld in je tuin.

Tip 3: Planten in de bloei
Vaak missen we kleur in onze tuin in de herfst. Er zijn een aantal planten die in de herfst nog bloeien. Voor volgend jaar zou je bijvoorbeeld de herfstanemoon of de herfstaster kunnen planten. Zo heb je extra kleur in je tuin in de herfst. Met bloeiende planten zorg je ook nog eens voor nectar voor vlinders en bijen.

Tip 4: Buitenverlichting
Het wordt steeds sneller donker in de herfst. Om je tuin in het donker toch heel gezellig te maken kan je op zoek gaan naar mooie buitenverlichting. Met de juiste hoeveelheid lampen zorg je voor een gezellige sfeer in je tuin en kan je ook buiten lopen zonder dat je bang hoeft te zijn om ergens over te struikelen.

Tip 5: Ook een tuin verdient accessoires
Waarschijnlijk heb je je tuinset weer opgeruimd. Je tuin zal hierdoor gelijk een stuk kaler voelen. Je interieur kleed je aan met accessoires, maar dat wordt vaak vergeten bij de tuin. Zet bijvoorbeeld een mooi beeld in de tuin of koop een mooi vogelhuis om eten voor de vogels in te leggen. Het kan ook leuk zijn om ergens een oude melkbus of oude emmer neer te zetten. Wees vooral creatief!

Wat zijn jouw tips om je tuin gezellig te maken in de herfst? Deel een foto van jouw tuin met #AldersThuis op social media en tag ons hierin! De leukste tips zullen wij via onze social mediakanalen delen.

Reacties zijn gesloten.