Zo maak jij je thuiskantoor lenteproof!

Zo maak jij je thuiskantoor lenteproof!

Zo maak jij je thuiskantoor lenteproof!

Door: Alders | 2 maart 2021 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

Nog even en het is zover, de lente begint! Bijna iedereen is toe aan vrolijke kleuren en zonnestralen. Aangezien veel mensen nu thuiswerken is het ook tijd om je thuiskantoor klaar te maken voor de lente. Zo kan je tijdens het werken ook genieten van de lente! Vandaag geven wij je tips hoe je dit het beste kunt doen.

Tip 1: Tijd om te ontspullen
Begin de lente met een opgeruimd thuiskantoor. Neem een dagdeel de tijd om je spullen uit te zoeken. Bewaar alleen de spullen die je echt nodig hebt. Een opgeruimd kantoor zorgt voor rust in je hoofd. Maak daarna gelijk je hele thuiskantoor schoon. Dit zorgt echt voor een frisse start.

Tip 2: Bakjes en lades
Na het ontspullen is het tijd om alle spullen die je nog hebt netjes op te ruimen. Heb je een ladekast? Organiseer die dan op categorie, papieren bij elkaar en pennen, markeerstiften en potloden bij elkaar. Heb je geen ladekast? Dan kan je jouw spullen organiseren in bakjes.

Extra tip: Wil je een extra georganiseerd kantoor? Label dan de bakjes of lades!

Tip 3: Zet de bloemetjes binnen
Vrolijke kleuren geven een echt lentegevoel. Je haalt dit heel makkelijk naar je thuiskantoor door een mooie bos bloemen te kopen. Ga bijvoorbeeld voor een mooi veldboeket van de plaatselijke bloemist. Wil je langer van hetzelfde boeket genieten? Ga dan voor droogbloemen.

Extra tip: Je kan ook zelf een boeket drogen. Op internet vind je veel websites met tips hoe je dit het beste kan doen.

Tip 4: Wissel je accessoires
In de lente kan je jouw winterse accessoires wisselen voor accessoires met frisse kleuren! Denk bijvoorbeeld aan mooie pastellen met gouden details. Thuiswerken is niet altijd leuk, maar door gebruik van accessoires maak je het in ieder geval gezellig in je thuiskantoor. Wil je jouw bureau rustig houden? Ga dan voor accessoires aan de wand op een plankje of mooie foto’s en posters.

Tip 5: Nieuwe geuren
Wellicht heb je in de winter kaarsen of geurstokjes in geuren zoals kaneel of vanille. Wissel deze geuren nu om voor bijvoorbeeld katoen- of bloemengeur. Zo vult jouw thuiskantoor zich met heerlijke frisse geuren.

Extra tip: Ben je meer van het DIY’en? Je kan ook zelf kaarsen maken met geurolie. Maak bijvoorbeeld gebruik van Neroli. Met deze geur voel je nieuwe energie, verlaag je stress en onrust en breng je de aanmaak van serotonine in je lichaam omhoog.

Tip 6: Frisse drankjes
De warme chocolademelk maakt plaats voor frisse drankjes. Koop een mooie karaf waar je water met fruit in kan doen. Zo heb je een gezond drankje met een smaakje en vrolijke kleurtjes. Ga bijvoorbeeld voor verschillende soorten bessen of munt en citroen. Niet alleen lekker, maar het staat ook nog eens mooi op je bureau.

Heb jij je thuiskantoor al lenteproof gemaakt? Of ga je er nu mee beginnen? Deel dan een foto op social media met #Aldersthuis en tag ons!

Reacties zijn gesloten.