Zijn jouw geldzaken op orde?

Zijn jouw geldzaken op orde?

Zijn jouw geldzaken op orde?

Door: Alders | 26 maart 2019 | Reacties (0)
Tags: Hypotheek, Nieuws

Droomde jij vroeger van een huis met 10 kamers, veel auto’s voor de deur of paarden in de weide? Of wilde jij een eigen praktijk aan huis en een badkamer met jacuzzi? Tijdens de week van het geld wordt aandacht besteed aan het omgaan met geld. Dit gebeurt met name op verschillende scholen, waardoor kinderen op jonge leeftijd leren hoe ze om moeten gaan met geld en op latere leeftijd dé droomwoning met jacuzzi kunnen kopen. In het kader van de week van het geld plaatsen wij de komende week elke dag een blog met een financieel onderwerp of -probleem welke betrekking heeft op de woningmarkt. Want je bent nooit te oud om te leren!  

Waarom is het zo belangrijk om jouw geldzaken op orde te hebben?

Wanneer jouw geldzaken op orde zijn, geeft dit rust en ontspanning en kun je je bezighouden met de leuke dingen in het leven. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen dat je een goed overzicht hebt van jouw financiële situatie. Hierdoor krijg je inzicht in de mogelijkheden voor het kopen van jouw toekomstige droomwoning. Is dit verre van jou verwachting? Dan kun je mogelijk kijken in hoeverre je in staat bent om te kunnen sparen om toch jouw droomwoning te kunnen kopen.

Tips van onze financieel adviseurs

De komende week geven we elke dag een aantal tips en informatie over verschillende financiële onderwerpen. Sta jij op het punt een woning te kopen en wil jij je goed voorbereiden hierop? Dan geven wij hieronder alvast een aantal belangrijke tips.

Sparen, sparen en nog eens sparen

Droom jij van een woning aan het water, met enorme oprijlaan of dat schattige boerderijtje in het bos? Om jouw droomwoning te kopen heb je een hypotheek nodig. Om een bestaande woning te verkrijgen krijg je te maken met kosten koper, verhuiskosten en heb je kosten om de woning in te richten. Hoeveel geld je nodig bent is afhankelijk van je wensen. Maar begin je nu op tijd met sparen dan zal het makkelijker zijn om aan je wensenlijstje te kunnen voldoen.

Als je al een eigen woning hebt krijg te maken met onderhoudskosten, probeer hiervoor een buffer op te bouwen zodat je dit kunt opvangen.

Dus sparen helpt om dichter bij je wensen te komen en een financiële buffer helpt je om de onverwachte uitgaven op te kunnen vangen.

Denk na over de toekomst

Bekijk de verwachte maandelijkse kosten. Kun je deze nog betalen als er dingen veranderen in jouw situatie, zoals werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of een scheiding? Dit zijn verdrietige situaties welke gevolgen hebben voor jouw financiële situatie. Maar ook vrolijke situaties, zoals de geboorte van een kind heeft gevolgen voor jouw geldzaken. Houd met deze mogelijkheden rekening wanneer je een huis koopt.

Ga hierover in gesprek met een financieel adviseur

Niemand zijn financiële situatie is gelijk. Om jouw financiële zaken zo goed mogelijk te regelen is het slim om met een financieel adviseur te praten. Onze financieel adviseurs helpen je graag om jouw financiële situatie in kaart te brengen. Daarnaast kan de adviseur alles voor je uit handen nemen of het nu gaat om het afsluiten van een hypotheek, consumptieve lening of een verzekering.

Aan het einde van de week staat onze financieel adviseur klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Dus heb jij vragen over financiën in relatie tot woningen, laat het ons dan weten in een reactie hieronder, dan beantwoordt onze financieel adviseur deze vrijdag voor je. 

Reacties zijn gesloten.