Zes voordelen aan het inschakelen van een makelaar bij de (ver)koop van een woning.

Zes voordelen aan het inschakelen van een makelaar bij de (ver)koop van een woning.

Zes voordelen aan het inschakelen van een makelaar bij de (ver)koop van een woning.

Door: Alders | 9 januari 2020 | Reacties (0)
Tags: Bezichtiging, Nieuws, Verhuizen, Verkopen

Wanneer u nadenkt over verhuizen komt al snel de vraag: gaan we een makelaar in de hand nemen of regelen we het helemaal zelf? Tegenwoordig zijn er namelijk veel (online) mogelijkheden om zelf een woning te (ver)kopen. Maar wanneer u een makelaar in de hand neemt, krijgt u onder andere een betere prijs voor de woning. Dit komt omdat de makelaar de juiste kennis en gegevens heeft over de verkoopprijzen in de regio. Wilt u weten welke voordelen een makelaar nog meer biedt bij de (ver)koop van een woning? Wij leggen het graag uit in deze blog.

1. Een makelaar zorgt voor een realistische en objectieve blik.
Een huis (ver)kopen is een grote beslissing in uw leven en daarnaast vaak uw meest kostbare aankoop. Zoiets doet u niet dagelijks, waardoor u vaak niet weet welke zaken geregeld moeten worden. Makelaars (ver)kopen daarentegen wel dagelijks woningen en kunnen u daarom helpen de emotie en ratio gescheiden te houden waardoor u veel geld kunt besparen. Daarnaast kijkt een makelaar met een objectieve blik naar de (ver)koop en adviseert hij u op basis van zijn kennis en ervaring. Dit kan een hoop geld schelen wanneer u een woning ziet waar u helemaal verliefd op bent, maar waar toch nog wel veel aan moet gebeuren en er daarom een te hoge prijs voor wordt gevraagd.

2. U hoeft niet zelf de bezichtigingen te regelen, dit doet de makelaar.
Sommige woningen zijn binnen één dag verkocht, maar soms duurt het ook langer. Wanneer een woning langer te koop staat is het voor de verkoper geen pretje om de woning steeds weer aan alle potentiële kopers te laten zien. Dit kost daarnaast ook nog eens veel (vrije) tijd. Wanneer u een makelaar in de hand neemt worden de bezichtigingen door de makelaar gedaan en hoeft u niet aanwezig te zijn (dit scheelt weer vrije dagen). De makelaar laat alles in de woning aan de potentiële koper zien en zorgt dat de woning weer netjes afgesloten wordt na het bezoek.

Wilt u uw woning in één dag verkopen, waardoor u maar 1x de woning helemaal netjes hoeft te maken? Informeer dan naar ons Weekend Open Huis.

3. U bent als eerste op de hoogte van het nieuwste woningaanbod.
Bij veel makelaars kunt u een zoekopdracht doorgeven of u inschrijven voor een nieuwsbrief. Hierdoor bent u als eerste op de hoogte van de nieuwe woningen die in de verkoop komen. Dat scheelt heel wat uurtjes Funda afspeuren. Daarnaast kan een NVM-makelaar ook woningen vinden die bijvoorbeeld (nog) niet op Funda staan, maar wel in het aanbod bestand van NVM-Makelaars. Iets wat in de huidige woningmarkt zeker een voordeel kan zijn.

Wil jij als eerste van ons woningaanbod op de hoogte zijn? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

4.  Een makelaar onderhandelt voor u naar de beste prijs.
Makelaars zijn ervaren onderhandelaars. Met een heldere blik en sterke argumenten kan een makelaar de beste (ver)koopprijs vaststellen. Daarnaast hebben makelaars veel verstand van verbouwingen en schatten ze graag in wat de kosten hiervan zijn. Heeft een woning gebreken? Een makelaar ziet deze en kan een inschatting maken van de reparatiekosten hiervan. Hierdoor behoedt hij u voor het kopen van een woning met gebreken. Daarnaast hebben we bij Alders Makelaars een eigen financiële afdeling die u direct kan helpen met de aanvraag van de juiste hypotheek.

Wilt u alles rondom de aankoop van uw woning onder één dak? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan met onze financieel adviseurs via Alders Financieel Advies.

5. Een makelaar stelt de koopovereenkomst op of checkt deze voor u.
Een makelaar kan zelf de koopovereenkomst opstellen of controleren op de ‘kleine lettertjes’. Doordat makelaars veel verstand hebben van koopovereenkomsten kunnen ze u helpen bij het controleren of opstellen van de overeenkomst voor uw woning. Zo weet u waarvoor u tekent en kan het contract eventueel nog tijdig worden aangepast.

6. Een makelaar zorgt voor de juiste (online)promotie onder woningzoekenden in de regio.
Wanneer u een verkoopmakelaar inschakelt wordt uw woning onder de juiste woningzoekers gepromoot via website, social media en natuurlijk Funda, dé plek voor woningzoekers. Daarnaast zorgt een makelaar voor goede, representatieve foto’s en een aantrekkelijke verkooptekst. Ook zijn er nog extra mogelijkheden waar een makelaar gebruik van kan maken qua promotie, zoals een advertentie in de krant, 360 graden fotopresentatie, woningvideo of speciale labels op Funda.

In de huidige tijd kunt u gemakkelijk zelf een woning (ver)kopen. Maar of u dan de beste prijs, voorwaarden en staat voor krijgt hangt af van uw kennis en ervaring af. Wanneer u een woning (ver)koopt via een makelaar wordt u objectief ondersteund tijdens het gehele proces, zorgt een makelaar voor de bezichtigingen, krijgt u meer aanbod, weet u als eerste wanneer een woning in de verkoop staat en zijn er extra promotiemogelijkheden. Zoekt u een makelaar bij u in de buurt? Alders Makelaars komt graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Reacties zijn gesloten.