Zes tips voor het vinden van de perfecte bank

Zes tips voor het vinden van de perfecte bank

Zes tips voor het vinden van de perfecte bank

Door: Alders | 2 maart 2021 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

Wanneer je verhuist of je woonkamer een make-over geeft kan het moment komen dat je op zoek moet naar een nieuwe bank. Het vinden van de perfecte bank is vaak niet makkelijk. Wellicht hebben jij en je partner verschillende wensen of moet je rekening houden met kinderen en huisdieren. Vandaag geven wij je zes tips voor het vinden van de perfecte bank. Lees je mee?

Tip 1: Maak onderscheid tussen wensen en eisen
Vaak heb je voor je gevoel een hele lijst met eisen, maar probeer hierin onderscheid te maken tussen harde eisen en wensen. Wil je echt een bank op poten? En is de stof wel zo belangrijk als je denkt? Heb je een partner waar je rekening mee moet houden? Stel deze lijst dan samen op en bespreek dit ook samen.

Tip 2: Zitcomfort
Bedenk waar je de bank voor wilt gebruiken, wil je een actieve zit of ga je voor een loungebank? Voor een actieve zit kies je voor harde kussens, als je wil loungen kies je voor zachte kussens waar je lekker in weg kan zakken. Denk bij het zitcomfort ook aan de zitting of rugleuning. Moet de zitting kort of lang zijn en mag de rugleuning laag zijn of liever hoog?

Tip 3: Afmetingen
Bedenk van tevoren waar de bank moet staan en hoeveel ruimte er dan voor de bank is. Meet de ruimte op voordat je op zoek gaat naar een bank. Ga ook niet over deze afmetingen heen. In de meeste woonwinkels kan je ook de bank laten intekenen in jouw plattegrond. Zo voorkom je een miskoop.

Tip 4: Maak een keuze in de soort
Ga je voor een rechte bank of een hoekbank? Wanneer je een smalle woonkamer hebt is het verstandig om voor een rechte bank te gaan. Een hoekbank neemt meer ruimte in dan je denkt. In een grote of vierkante woonkamer kan je wel voor een hoekbank gaan. Ook is een hoekbank of modulaire bank ideaal om een afscheiding te creëren tussen de woonkamer en het eetgedeelte.

Tip 5: Kwaliteit van de bank
Wil je jaren met je bank kunnen doen? Dan is het verstandig om te gaan voor een bank van hoge kwaliteit. Dit kost over het algemeen wat meer, maar daardoor kan je lang met dezelfde bank doen. Weet je van jezelf dat je snel bent uitgekeken op een bank? Dan kan je gaan voor een goedkopere bank, zodat je na een paar jaar weer op zoek kan naar een nieuwe bank. Bedenk van tevoren wat er beter bij jou past. Ga je voor tijdloos of voor trendy?

Tip 6: De stijl van de bank
Maak een Pinterestbord aan met banken die je mooi vindt. Je ziet dan al snel welke stijl bij je past. Wanneer je dit weet kan je ook uitzoeken naar welke woonwinkel je moet voor banken in deze stijl. Dit zorgt ervoor dat je niet alle woonwinkels in Nederland af hoeft.

Heb jij net een nieuwe bank gekocht of ga je met deze tips aan de slag? Deel dan een foto van jouw bank of jouw zoektocht met #Aldersthuis en tag ons.

Reacties zijn gesloten.