Zes tips om de kerst in huis te halen

Zes tips om de kerst in huis te halen

Zes tips om de kerst in huis te halen

Door: Alders | 25 november 2020 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

Nu de Sint het land uit is, is het tijd om de kerst in huis te halen. Deze kerst hebben we allemaal behoefte aan extra gezelligheid. Wij geven je vandaag zes tips om de kerst in huis te halen.

Tip 1: Warme kleuren
Warme kleuren zorgen voor gezelligheid. Kies dit jaar voor warme kerstballen en zorg dat de kerstlampjes in de boom ook warm van kleur zijn. Dit geeft een heel mooi effect als het donker wordt. Combineer warme kleuren met elkaar, zoals warme rode kleuren, warme oranjes en okergeel.

Tip 2: Verlichting
Haal naast de verlichting voor de boom, ook andere lichtjes in huis. Je kan denken aan bijvoorbeeld sterren of cadeautjes met lichtjes. Zorg dat deze lichtjes wel dezelfde kleur hebben als die lichtjes in de boom. Of zorg dat de kleur heel erg afwijkt, maar dit moet wel een warme kleur zijn, dus geen wit licht. Verlicht ook je tuin met mooie kerstverlichting.

Tip 3: Extra aankleding
Bij winkels als Xenos of Kwantum hebben ze hele leuke kerstaccessoires, zoals houten kerstboompjes, rendieren en kerstkussens voor een klein prijsje. Je kan dit natuurlijk ook bij de kringloop vinden en zelf een beetje oppimpen als dat nodig is. Dit zorgt ervoor dat je helemaal in de kerstsfeer komt.

Tip 4: Gebruik je mooiste servies
Maak alvast gebruik van je mooiste (kerst)servies tijdens het eten. Zo kom je al vroeg in de kerstsfeer. Met een paar mooie dinerkaarsen, servetten en een mooie tafelloper creëer je eenvoudig het echte kerstgevoel. Vaak zijn er rond de kerst wel aanbiedingen op deze dingen.

Tip 5: Versier je kamerplanten
Je kamerplanten kunnen ook omgetoverd worden tot een kerstboom. Veel planten kunnen versierd worden met kerstverlichting. Heb je geen zin om de kerstboom op te tuigen of weinig ruimte? Dan is dit een hele goede optie om toch voor een kerstsfeer te zorgen.

Tip 6: Maak hoekjes
Maak hoekjes in huis met kerst items. Dit kan in je woonkamer, maar ook in de slaapkamers of in de hal. Gebruik bij deze hoekjes een mooie stolp om een beeldje, lichtjes of dennenappel onder te zetten.

Heb jij je woning al helemaal in kerstsfeer gebracht? Wat zijn jouw tips om je woning in kerstsfeer te brengen? Deel het met #Aldersthuis en tag ons.

Reacties zijn gesloten.