Woningmarktupdate augustus 2021

Woningmarktupdate augustus 2021

Woningmarktupdate augustus 2021

Door: Alders | 20 augustus 2021 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Nieuws, Verkopen

Augustus is een rustige maand op de woningmarkt, maar achter de schermen zijn we volop bezig met het voorbereiden van het nieuwe verkoopseizoen in september! Vandaag geven wij een update over de woningmarkt en het aankomende verkoopseizoen.

Consumentenonderzoek Funda

Funda heeft een consumentenonderzoek uitgevoerd over het verkopen van een woning aan beleggers. Hieruit zijn een aantal interessante bevindingen voortgekomen.

Woningeigenaren geven er de voorkeur aan om hun woning niet te verkopen aan een belegger. Ze verkopen het liever aan een particulier. Van de respondenten, ook degenen zonder concrete verkoopintentie zegt 22% dat ze hun woning nooit te zullen verkopen aan een belegger, ook niet als deze de hoogste prijs biedt. Ongeveer de helft van de woningeigenaren zegt dat ze voor een prijsverschil van €10.000,- of minder wel zullen zwichten en alsnog de woning aan een belegger te verkopen.

Quintin Schevernels, CEO funda: ‘Wij zien in ons onderzoek dat woningverkopers het belangrijk vinden aan wie ze hun woning verkopen en dat ze de voorkeur geven aan iemand die er ook zelf gaat wonen. Dit wijst erop dat ook woningverkopers, die zelf ook vaak weer kopers zijn, zich bewuster worden van het prijsopdrijvende effect van verkoop aan beleggers voor verhuur en dat zij in toenemende mate bereid zijn hier rekening mee te houden.”

Het onderzoek van Funda wijst uit dat 56% van de potentiële verkopers het belangrijk vindt dat de koper zelf in de woning gaat wonen. De respondenten die nog niet van plan zijn om hun woning te verkopen geven aan dat factoren als ‘een goed gevoel hebben bij de koper’ belangrijk zijn. Woningeigenaren met een verkoopintentie vinden dit minder belangrijk.

NVM Open Huizen Dag

NVM maakte afgelopen maand bekend dat de Open Huizen Dag van 2 oktober er anders gaat uitzien dan voorgaande edities. Deze keer gaat u niet bij woningen kijken, maar de NVM-makelaar beantwoordt dit jaar al uw vragen op woongebied.

Veel consumenten zijn benieuwd naar een verkoopindicatie van hun woning en overwegen om hun huis (op termijn) te verkopen. Ze willen weten of er aanbod voor hun is, ze overwegen hun huis te verduurzamen, maar weten niet hoe ze dit aan moeten pakken. Op 2 oktober kunt u een afspraak inplannen voor een vrijblijvend advies. De NVM-makelaars van Alders Makelaars staan dan ook voor u klaar.

Verkoopweken

September is dé verkoopmaand bij Alders Makelaars. Vanaf eind augustus hebben wij elke week volop nieuw aanbod! Onze makelaars staan de hele maand voor u klaar voor bezichtigingen of een gratis waardebepaling.

Na alle rust in augustus trapt Alders Makelaars in september de Verkoopweken af! Een maand met volop nieuw aanbod. Wilt u uw woning ook in deze gunstige maand verkopen? Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling!

Reacties zijn gesloten.