Welk type woning wordt uw droomwoning?

Welk type woning wordt uw droomwoning?

Welk type woning wordt uw droomwoning?

Door: Alders | 17 februari 2021 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Verhuizen, Wonen

Welke woning past bij u en wat vindt u mooi? Dat is een vraag die veel woningzoekers zichzelf stellen, voordat ze op zoek gaan naar een nieuwe woning. In deze blog zetten wij een aantal woningtype op een rijtje. Zo helpen wij u alvast op weg in uw zoektocht.

Jaren ‘30 woning

Allereerst is een van de meest gewilde type woningen op de woningmarkt, een jaren ’30 woning. Deze woningen worden gekenmerkt door de mooie en suite deuren, erker en een mooie tegelvloer. Door alle authentieke kenmerken zijn deze woningen zeer geliefd bij de woningzoekers, zowel jong als oud.

Herenhuis

Herenhuizen zijn in allerlei soorten en maten te vinden. Van rijtjeshuis tot een vrijstaande woning. Deze woningen werden vroeger bewoond door rijke ’heren’ en hebben daarom de naam herenhuizen. De herenhuizen zijn vaak gekenmerkt door een de statige en elegante uitstraling. In de woningen vindt u vaak hoge plafonds, sierlijke lijstwerken en glas in lood ramen. Door deze klassieke uitstraling zijn deze woningen razend populair onder woningzoekers.

Bungalow 

Een bungalow beschikt vaak over een laag dak met balken of spanten. Aan de voorkant van de woning vindt u vaak een bescheiden veranda. Verder heeft een bungalow vaak maar één verdieping en komt de voordeur uit in de belangrijkste woonruimte. Tevens zijn deze woningen vaak levensloopbestendig.

Twee-onder-één-kapwoning

Een twee-onder-één-kapwoning is een woningtype waarbij twee woningen een gezamenlijke tussen-of scheidingsmuur hebben. De twee woningen die met elkaar verbonden staan, hebben geen verbindingen met andere woningen. Deze woningen zijn er in allerlei soorten en zijn ideaal voor grotere gezinnen.

Rijtjeswoning

Een rijtjeshuis of een tussenwoning is een woning in een rijtje dat aan beide kanten geschakeld is met identieke woningen. Deze woningen zijn veel te vinden in Nederland en zijn ideaal voor gezinnen en starters.

Stadsvilla

Tenslotte kennen we nog de stadsvilla’s. Vaak hebben stadvilla’s wat weg van herenhuizen door de hoge bouw van de woningen. Toch zijn deze woningen aanzienlijk strakker en moderner qua uitvoering. Deze woningen zijn vaak vrijstaand gelegen.

Bent u op zoek naar uw droomwoning? Alders Makelaars helpt u graag. Onze makelaars staan voor u klaar op onze kantoren in Veendam, Hoogezand, Groningen en Assen!

Reacties zijn gesloten.