Wat is een NVM-makelaar eigenlijk?

Wat is een NVM-makelaar eigenlijk?

Wat is een NVM-makelaar eigenlijk?

Door: Alders | 22 februari 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

 Sta jij op het punt een woning te (ver)kopen? Dat is een grote investering. Dit wil je natuurlijk laten regelen door mensen met de juiste kennis, ervaring en opleiding. Schakel daarom een NVM-makelaar in. NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars. Dit is de grootste vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Ook Alders Makelaars is aangesloten bij de NVM, maar wat betekent het nou als je een NVM-makelaar bent en wat zijn de voordelen voor jou als (ver)koper?

De NVM-makelaar
Een NVM-makelaar heeft veel inzicht in de regionale woningmarktontwikkeling via de NVM-database. Hierin staan talloze markt- en transactiegegevens. De NVM-makelaar kan zo de ontwikkeling van de woningprijzen op de voet volgen en daarop inspelen. Ook kan de makelaar zien wat er te koop staat en wat de concurrentiepositie van een woning is. Om lid te worden van de NVM, moeten makelaars beschikken over een afgeronde hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij, praktijkervaring en gecertificeerd zijn bij de stichting Vastgoedcert. NVM makelaars zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving. 

De NVM en Funda
Funda en de NVM werken nauw samen, want Funda is door NVM-makelaars opgericht. Op Funda tonen alle makelaars hun aanbod. De woningen van een NVM-makelaar staan hoger in de zoekresultaten, dan makelaars die niet bij de NVM zijn aangesloten. En aangezien Funda tegenwoordig het meest gebruikt wordt om woningen te zoeken, is het aantal potentiële kopers die je bereikt via een NVM-makelaar erg groot. Naast Funda heeft een NVM-makelaar ook toegang tot het woningbestand van de NVM, hierop staan ook woningen die nog niet aangemeld worden op Funda.

Wat is de NVM?
De NVM is een netwerk van makelaars welke voldoen aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Dit betekent dat wanneer je als verkoper een NVM-makelaar inschakelt, kwaliteit is gegarandeerd. De NVM heeft de afdeling Consumentenvoorlichting. Wanneer je een klacht of geschil hebt met een NVM-makelaar kunnen ze je hier helpen. Om de kwaliteit te blijven garanderen moet een NVM-makelaar zich aan de NVM-Erecode houden. Deze Erecode houdt in dat alle regels van de NVM in acht worden genomen en dat de belangen van de klant voorop worden gesteld. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt toezicht op het nakomen van de Erecode.

Alle voordelen verzamelen!
Dus er zijn aardig wat voordelen, wanneer je kiest voor een NVM-makelaar. We zetten ze graag nog even op een rijtje voor jou.

Voordeel 1: Een NVM-makelaar kent de woningmarkt en beschikt over veel gegevens om jouw woning zo goed mogelijk op de markt te brengen.
Voordeel 2. Een NVM-makelaar moet zich houden aan de NVM-Erecode. Dit houdt in dat alle regels van de NVM in acht genomen moeten worden en de belangen van de klant voor opstelt. De Commissie Lidmaatschapszaken houdt hier toezicht op.
Voordeel 3. Jouw woning wordt uitgebreid gepresenteerd en gepromoot op Funda en staat op een uitstekende positie.
Voordeel 4. Bij een NVM-makelaar kun je altijd terecht, of het nu gaat om koop, verhuur, nieuwbouw, taxatie of onteigening.
Voordeel 5. Een NVM-makelaar blijft op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, regel- en wetgeving.
Voordeel 6. Je kunt terugvallen op de afdeling Consumentenvoorlichting, mocht er een geschil zijn met de NVM-makelaar. Ook is elke NVM-makelaar verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid.
Voordeel 7. Met een NVM-makelaar ben je er zeker van dat je een expert inschakelt voor de (ver)koop van een woning. Dit geldt zowel voor het verkoop- als het aankoopproces.

Het inschakelen van een NVM-makelaar voor de (ver)koop van jouw woning heeft dus vele voordelen. Bij het kiezen voor een makelaar heeft iedereen zijn eigen afwegingen. De één kiest liever voor de NVM-makelaar om de hoek en de andere kiest graag voor de grootste makelaar van de stad. Hoe kies jij jouw makelaar voor de (ver)koop van jouw woning?   

Reacties zijn gesloten.