Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning?

Door: Alders | 2 juni 2018 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Nieuwbouw

Een nieuw huis kopen is een spannende stap. Maar wat voor woning kiest u? Wordt het een oud huis of een nieuw huis? Beide soorten hebben hun voordelen en nadelen. Alders Makelaars helpt u graag een handje. Wij vertellen u alles over de voordelen van nieuwbouw. Zo kunt u bepalen of zo’n nieuwe woning iets voor u is.

Bepaal zelf uw indeling

Een nieuwbouwwoning moet nog gebouwd worden. U kunt vaak, afgezien van de standaardoplevering, zelf de keuken en de badkamer van het nieuwe huis kan uitzoeken. U kiest dan zelf of u een ligbad en een dubbele wastafel laat plaatsen in de badkamer. De standaard opties van het nieuwe huis zijn vaak al bekend. Als u iets anders wilt, kiest u voor meerwerk.

Richt alles in naar uw smaak

Maak van uw huis een thuis. Kiest u voor witte tegels of voor blauwe mozaïekjes in uw badkamer? De inrichting van elke kamer in uw huis bepaalt u zelf. Denk niet alleen aan de tegels in uw badkamer, maar kies ook uw eigen keukenblad, de verlichting en andere decoraties. U hoeft ten slotte niet de inrichting van de vorige bewoners er uit te slopen, voordat u zelf pas aan de slag kunt.

Leg zelf uw tuin aan

Kiest u voor een fris grasveld? Een houten vlonder? Een vijver met goudvissen? Of een combinatie van alles. U bepaalt uw tuinindeling helemaal zelf bij uw nieuwbouwwoning. Denk goed na over hoe u wilt dat uw tuin er uit komt te zien. Houd er rekening mee hoeveel onderhoud u wilt hebben aan uw tuin en hoe lang u van plan bent hier te wonen. Zo geniet u buiten optimaal!

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van een nieuwbouw is dat alles in de woning nieuw is. Er is in de eerste jaren geen groot onderhoud nodig is. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over een verouderde cv-ketel, eventuele lekkage of slechte ventilatie. Op die manier woont u in het begin zorgeloos met bijna geen kosten aan onderhoud.

Iedereen is nieuw

Naast dat alles nieuw is, is ook iedereen nieuw. Zo bent u niet de enige die nog maar net in de buurt komt wonen. Dit schept gelijk een band en biedt kansen om samen in te zetten voor een leuke buurt waar iedereen zich thuis voelt. Bijvoorbeeld initiatieven als een buurtbarbecue of een speeltuin.

Energiezuinig

Kiezen voor een nieuwbouwwoning is kiezen voor een lage energierekening. Deze huizen hebben het energielabel A en worden vaak opgeleverd met zonnepanelen, een zonneboiler en andere energiezuinige voorzieningen. Soms kunt u er zelfs voor kiezen om uw woning energieneutraal op te laten leveren, dan betaalt u helemaal niets aan uw energieleverancier!

Duurzaam

Nieuwbouwwoningen zijn huizen van de toekomst. Ze zijn een stuk duurzamer dan oudere woningen. De woningen zorgen voor minder milieubelasting en voor een kleinere uitstoot van CO2. Dit komt doordat ze goed worden geïsoleerd, door de energiezuinige voorzieningen en door het gebruik van duurzame materialen. Dat is pas verantwoord wonen!

Vrij op naam

Een nieuwbouwwoning koopt u vrij op naam. De verkoper neemt dan de kosten voor de overdracht van de woning voor zijn rekening. Het gaat om de overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten, de notariskosten en de transportkosten. Dat scheelt weer in de portemonnee.

Financiële voordelen

Er komen nog meer financiële voordelen kijken bij een nieuwbouwwoning. Deze huizen zijn over het algemeen duurzamer en energiezuiniger. Hierdoor kunt u extra korting krijgen op uw hypotheekvoordeel. Als u kiest voor energiezuinige maatregelen, kan uw leencapaciteit worden verhoogd tot maximaal €9.000. Wanneer u uw woning nog energiezuiniger maakt (nul op de meter), kan dit voordeel zelfs oplopen tot €25.000. De korting die u ontvangt verschilt per geldverstrekker en is afhankelijk van hoe energiezuinig uw huis is. Tevens kunt u kiezen voor een nieuwbouwhypotheek, hierbij krijgt u een lagere rente. Laat u ook informeren over welke financiële voordelen voor u van toepassing kunnen zijn bij Alders Financieel Advies.

Bent u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning? Bekijk ook het aanbod van nieuwbouwprojecten van Alders Makelaars. Wie weet vindt u hier uw droomwoning!

Reacties zijn gesloten.