Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Waar moet ik op letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning?

Door: Alders | 22 juni 2018 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Nieuwbouw, Wonen

Wonen in een nieuwbouwwoning brengt veel voordelen met zich mee. Zo kunt u de woning indelen naar uw wensen. Ook wordt het huis energiezuinig en duurzaam opgeleverd. Maar er komt veel kijken bij een woning dat nog gebouwd moet worden. Het aankopen van een nieuwbouwwoning gaat vaak net even anders dan bij een bestaande woning. Alders Makelaars zet een aantal zaken op een rij waar u op moet letten bij het kopen van een nieuwbouwhuis.

Let op de voorwaarden
Het kan blijken dat het nieuwbouwproject niet van de grond komt. Dit kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld omdat u de financiering niet rond kunt krijgen, de vergunningen ontbreken of omdat er te weinig huizen zijn verkocht. Daarom is het goed om te letten op de ontbindende en opschortende voorwaarden.

Let op uw financiële haalbaarheid
Bepaal voor dat u een nieuwbouwwoning koopt, wat uw financiële ruimte is. Dit kunt u doen door een onafhankelijk en vrijblijvend gesprek aan te vragen met Alders Financieel Advies. Op die manier komt u er achter of de nieuwbouwwoning die u op het oog heeft financieel haalbaar is en weet u welke extra voorzieningen u kunt betalen.

Let op maak alles naar wens
Als u een nieuwe woning laat bouwen, doe het dan ook gelijk goed! Zet daarom van tevoren al uw wensen op een rij. Bedenk ook van tevoren hoe u wilt dat het huis er uit komt te zien, maar blijf wel realistisch. Zo kunt u concreet actie ondernemen met leveranciers om de woning naar uw wens te maken. Het zou vervelend zijn als de stopcontacten op een onhandige plek komen te zitten.

Let op extra kosten
Alles naar wens maken is fijn, maar let op de extra kosten. Deze kunnen al snel oplopen. Bijvoorbeeld als u een niet-standaard keuken of badkamer (meerwerk) laat plaatsen. Maar ook de aanleg van de tuin of een likje verf. Kijk goed of u hier genoeg voor opzij hebt gezet.

Let op de tijd van de oplevering
De bouw van een nieuwbouwwoning loopt niet altijd zoals gepland. Het komt voor dat een project vertraging oploopt. Het is handig dat u hier rekening mee houdt met uw huidige woning. Denk dus goed na wanneer u uw huis verkoopt of wanneer uw huurcontract afloopt.

Zoals u kunt lezen, komt er veel kijken bij een nieuwbouwwoning. Is het dan wel waard om te kiezen voor zo’n huis? Zeker wel! Waarom? Dat leggen wij u graag uit in deze blog: Waarom kiezen voor een nieuwbouwwoning? 

Alders Makelaars is betrokken bij diverse nieuwbouwprojecten in het Noorden. Bekijk ook ons aanbod.

Reacties zijn gesloten.