Ik wil een woning kopen, hoe ziet het proces eruit?

Een huis kopen is een grote en spannende stap. Wij begeleiden u graag tijdens dit proces en helpen u persoonlijk met al uw vragen. Voordat u een huis gaat kopen is het van belang dat u uw financiële mogelijkheden goed bestudeerd. Alders Financieel Advies is gespecialiseerd in het geven van hypotheekadvies op maat. U kunt vrijblijvend advies op basis van uw persoonlijke financiële situatie ontvangen.

Wanneer u een woning gaat kopen, doorloopt u de volgende stappen

Stap 1: Bezichtigen
Heeft u een woning gevonden die u graag zou willen bekijken? De nieuwe woningen kunt u vrijblijvend bezichtigen tijdens het Weekend Open Huis. Voor alle andere woningen kunt u contact met ons opnemen om een bezichtiging aan te vragen. Staat een woning te koop bij een andere makelaar? Een makelaar van Alders gaat graag met u mee als aankoopmakelaar.

Stap 2: Een bod uitbrengen
Wanneer u de woning heeft gevonden die u wilt kopen, kunt u een bod uitbrengen op de betreffende woning.

Stap 3: Koopovereenkomst tekenen
Wanneer de verkoper het bod (met de bijbehorende voorwaarden) heeft geaccepteerd, kan de koopovereenkomst worden opgesteld. Deze overeenkomst wordt nauwkeurig gecontroleerd door onze juristen. Wanneer beide partijen het eens zijn over de koopovereenkomst kan deze getekend worden.

Stap 4: Financiering rond maken
Zodra de koopovereenkomst getekend is, kan u uw financiering definitief rond maken. U kunt bij Alders Financieel Advies terecht voor onafhankelijk hypotheekadvies op maat. Wanneer de financiering rond is, stuurt de bank de hypotheekstukken naar de notaris.