Goed verzekerd en zonder zorgen een weekendje weg of de reis van uw dromen maken?

Een reisverzekering zorgt dat u niet voor onvoorzien hoge kosten komt te staan.

U kunt kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Bij beide vormen worden uw eigendommen verzekerd tijdens uw reis. In de basis worden hulpverlening en extra kosten gedekt. Gaat u vaker dan één keer per jaar op vakantie of een weekend weg? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een zorgeloze vakantie begint bij een goede voorbereiding. Wanneer u op vakantie medische hulp nodig hebt, is dit vaak erg duur. Daarnaast kunt u 24/7 iemand bereiken wanneer u bijvoorbeeld om twee uur ’s nachts met autopech in Spanje staat. Ook extra kosten door acute problemen worden gedekt. Wordt u ziek of heeft u een ongeval gehad? Dan kunt u zorgeloos en kosteloos de reis vroegtijdig afbreken. Moet uw partner in het ziekenhuis verblijven tijdens de vakantie? Met een reisverzekering worden extra reis- en verblijfskosten gedekt.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering keert uit als je plotseling jouw vakantie moet afzeggen. Bijvoorbeeld omdat jij of je partner onverwachts in het ziekenhuis belandt. Meestal boek je je vakantie een flinke tijd van te voren. Maar soms kan er in de tussentijd iets gebeuren waardoor die vakantie helemaal niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt. Vaak moet je dan toch alles betalen. Tegen dit risico kun je je verzekeren met een annuleringsverzekering. In de polisvoorwaarden lees je precies wanneer je een vergoeding krijgt. Het kan ook gebeuren dat je je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Voor de dagen die je eigenlijk op vakantie zou zijn, krijg je dan een vergoeding. De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de kosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of jouw medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijgt je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar.

 

Wilt u uw mogelijkheden met ons bespreken? Plan dan een afspraak in met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak met verzekeringsadviseur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.