Wanneer u overlijdt komt er veel op uw nabestaanden af. Heeft u hiervoor alles goed geregeld?

U wilt er misschien liever nog niet aan denken, maar wanneer u komt te overlijden is het fijn wanneer alles goed geregeld is. Hierdoor kunt u uw nabestaanden voor een groot deel ontzorgen.

Overlijdensrisicoverzekering

U wilt er misschien nog niet over nadenken, maar wanneer u overlijdt is het voor uw nabestaande wel zo fijn wanneer alles goed verzorgd en geregeld is. Met een overlijdensrisicoverzekering zadelt u uw partner niet met hoge kosten op, maar is er voldoende geld om de kosten op te vangen. Ook wanneer u samen een huis hebt, is deze verzekering van belang. Zo komt uw partner niet in de problemen met het betalen van de woning. Een overlijdensrisicoverzekering is er in drie vormen. Allereerst gelijkblijvend, hierbij blijft het bedrag dat uw nabestaanden krijgen uitgekeerd na uw overlijden gelijk. Het kan ook lineair dalend. Hierbij neemt het bedrag dat uw nabestaanden krijgen uitgekeerd jaarlijks in stappen af. Tot slot is er de annuïtair dalende vorm. Het bedrag dat uw nabestaanden krijgen uitgekeerd na uw overlijden neemt jaarlijks af in stappen die gelijk zijn aan de annuïtair dalende restschuld van uw annuïteitenhypotheek. De hoogte van een overlijdensrisicoverzekering hangt af van het verzekerde bedrag, de vorm die u kiest, uw leeftijd en uw gezondheid op het moment van afsluiten. Een overlijdensrisicoverzekering kan bij het afsluiten van uw hypotheek verplicht zijn. Let op! Het afsluiten van zo’n verzekering kan vaak tot een leeftijd van zestig á zeventig jaar.

 

Uitvaartverzekering

Wilt u voorkomen dat na uw overlijden uw nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van uw uitvaart? Sluit dan een uitvaartverzekering af. Bij een overlijdensrisicoverzekering is dit niet verplicht. Er zijn vier soorten verzekeringen. Bij een kapitaalverzekering kunnen de nabestaanden het uitgekeerde bedrag alleen besteden aan de uitvaart. U kunt zelf voor een uitvaartverzorger kiezen. Als tweede is er de naturaverzekering. Bij deze verzekering ontvang je geen geld, maar een pakket diensten, bestaande uit de basisonderdelen van een uitvaart. Uiteraard kun u dit basispakket uitbreiden. Bij deze verzekering zit u wel vast aan de uitvaaronderneming van de verzekeraar. Ook is er de sommenpolis. Hierbij krijgen nabestaanden een vast bedrag uitgekeerd dat vrij besteed mag worden. Tot slot is er de combinatie-uitvaarpolis. Omdat het bedrag dat wordt uitgekeerd vaak niet voldoende is om de uitvaart te betalen, wordt aangeraden een naturaverzekering te combineren met een kapitaalverzekering. Hierbij worden de extra wensen gedekt.

Wilt u uw mogelijkheden met ons bespreken? Plan dan een afspraak in met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak

Afspraak met verzekeringsadviseur

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.