Verrassend wonen in het Stadshart in Hoogezand? De plannen zijn rond!

Verrassend wonen in het Stadshart in Hoogezand? De plannen zijn rond!

Verrassend wonen in het Stadshart in Hoogezand? De plannen zijn rond!

Door: Alders | 11 juli 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuwbouw, Nieuws

Op donderdag 11 juli is op de bouwlocatie de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Dit betekent dat de voorbereidingen voor de bouw gestart kunnen worden. Op de braakliggende velden ten zuiden van het spoor, beter bekend als ‘het duurste uitlaatplekje van Groningen’,  wordt medio 2020 begonnen met de bouw van 300 woningen. 17 koopappartementen worden verkocht door Alders Makelaars.

Woongebied
Of u nu een moderne koopwoning zoekt of een appartement, deze nieuwe woonwijk biedt voor ieder wat wils. Het nieuwe woongebied is verassend en zal zich kenmerken door veel groen. Zogenaamde pocketparken zullen door de hele wijk te vinden zijn. Het centrum van Hoogezand, met winkels, eetgelegenheden, bioscoop, scholen en een sportcentrum is op loopafstand gelegen. Daarnaast bent u binnen 5 autominuten op de A7 richting Winschoten of Groningen.

De woningen en appartementen zijn onderdeel van het plan voor de ontwikkeling van het Stadshart. Het Stadshart bestaat uit twee delen, het zuidelijke- en noordelijke deel. Het zuidelijke deel is inmiddels gereed. De vernieuwing van het noordelijke deel is gericht op het afronden van het stadscentrum met een zorgvuldige aansluiting op de aangrenzende bebouwing. De huidige verkeersroute zal ongewijzigd blijven. Wel zullen er een aantal zaken veranderen, zo komt er langs het Kieldiep een nieuw fietspad en wordt de tunnel onder het spoor alleen voor langzaamverkeer en het Heveapad wordt autoluw.

Ontwikkelaar
Ontwikkelaar Geveke Bouw en Ontwikkeling heeft de plannen met Woningcorporatie Lefier, Groninger Huis en Reensche Compagnie als opdrachtgevers en verhuurders rond. De plannen zijn gepresenteerd aan de omwonenden, welke enthousiast reageerden op de ontwikkeling van het noordelijke deel van het Stadshart. De lokale partijen werken nauw samen om de duurzame woningen slim en samen te realiseren.

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
Op donderdagochtend 11 juli verzamelden zich zo’n 60 mensen in een witte tent op de bouwlocatie voor een feestelijke bijeenkomst. Hierbij waren Geveke, Lefier, het Groninger Huis, de toekomstige bewoners van de eerste 75 woningen en andere belangstellenden aanwezig. Wethouder Jan Jakob Boersma en gedupeerde van de provincie Groningen Tjeerd van Dekken waren ook aanwezig. Marcel Nieuweweg nam ons mee in het verhaal van de tot stand koming van de samenwerking door een aantal vragen te stellen aan alle partijen. Aan het einde van de bijeenkomst hebben alle betrokken partijen de handtekening gezet onder de samenwerking en kan de bouw van deze mooie woningen van start gaan.

 Bent u op zoek naar een nieuwbouwwoning in Hoogezand? Ons nieuwbouwteam staat voor u klaar en helpt u graag! 

Reacties zijn gesloten.