Veranderingen zorgverzekeringen 2021

Veranderingen zorgverzekeringen 2021

Veranderingen zorgverzekeringen 2021

Door: Alders | 9 december 2020 | Reacties (0)
Tags: Verzekeren

Het nieuwe jaar staat voor de deur, dus het is weer tijd om uw verzekeringen te bekijken. Gaat u overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij? Zijn er veranderingen in uw zorgverzekering? Verandert uw situatie in 2021? Dan is het ook verstandig om te kijken of uw verzekeringen wel mee veranderen. Voor iedereen is het verzekeringspakket dat het best aansluit op zijn/haar leven verschillend. Wij zetten de belangrijkste veranderingen in de zorgverzekering in 2021 op een rijtje, maar voor een passend verzekeringsadvies dat afgestemd is op uw eigen situatie, kunt u terecht bij onze verzekeringsadviseur.

De premies stijgen
In de Miljoenennota die in september op Prinsjesdag gepresenteerd werd, voorspelde het kabinet het al; de premie van de basisverzekering gaat stijgen. Deze stijging zal gemiddeld tussen de €4,- en €5,- per maand liggen. Dit is iets lager dan dat het kabinet voorspeld had. Maar niet alleen de premies over de basisverkering zal stijgen, ook de premies van de meeste aanvullende verzekeringen gaan omhoog.

Daar tegenover staat wel dat de zorgtoeslag grotendeels mee zal stijgen. De definitieve zorgtoeslag van 2021 is sinds eind november weer te berekenen via de site van de belastingdienst.

Het eigen risico
Op dit moment ligt het eigen risico op €385,-. Ook in 2021 zal dit zo blijven. Het aankomende jaar is het laatste jaar dat het eigen risico bevroren blijft op €385,-. De kans is groot dat het jaar erna (2022) de hoogte van het eigen risico weer zal veranderen.

Aanvullingen op het basispakket
Ieder jaar wordt het basispakket aangepast, gebaseerd op advies van het Zorginstituut Nederland. Ook in 2021 zullen er een aantal dingen veranderen in het basispakket. Zo zullen vanaf 1 januari nieuwe geneesmiddelen tegen kanker worden vergoed. Daarnaast zal extra zorg door langdurige klachten als gevolg van het coronavirus in het nieuwe jaar ook worden vergoed via het basispakket.

Gaat u overstappen?
Ieder jaar stappen veel mensen over van zorgverzekeraar. Hiervoor zijn verschillende redenen. Het kan zijn dat andere zorgverzekeraars goedkoper zijn, maar misschien heeft u een passendere zorg nodig die bij een andere verzekeraar wel vergoed wordt. Denkt u er ook over na om over te gaan stappen, maar weet u het nog niet zeker? Bekijk de volgende dingen dan goed.

  • De zorg en de zorgpremies worden steeds duurder. Wanneer u niet vaak zorg nodig heeft, kan het best zijn dat het wisselen van zorgverzekeraar interessant is voor de portemonnee. Ook kan het verhogen van het eigen risico, waardoor de zorgpremie maandelijks wat lager wordt, interessant voor u zijn.
  • De voorwaarden van uw huidige zorgverzekering worden misschien gewijzigd. Bekijk dit goed, want het kan best zijn dat een andere zorgverzekeraar beter bij uw situatie past.

Wanneer u wilt overstappen, is dit best een belangrijke beslissing. U moet goed opletten of uw nieuwe zorgverzekeringen wel aan al uw zorgbehoeftes voldoet en of u niet te veel gaat betalen. Voor extra zekerheid dat u de goede zorgverzekeraar kiest, kunt u een afspraak maken bij onze verzekeringsadviseur.

Wilt u al uw verzekeringen eens laten bekijken door onze verzekeringsadviseur? Doe dan nu de gratis verzekeringscheck!

Reacties zijn gesloten.