Uw reis annuleren vanwege het coronavirus, wat kunt u verwachten?

Uw reis annuleren vanwege het coronavirus, wat kunt u verwachten?

Uw reis annuleren vanwege het coronavirus, wat kunt u verwachten?

Door: Alders | 23 maart 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Het ministerie van Buitenlandse zaken raadt Nederlanders aan om niet naar het buitenland te reizen. Ook veel vliegmaatschappijen stoppen met vluchten naar het buitenland. U zult u reis dus – in de meeste gevallen – moeten annuleren. Maar wanneer is het beste moment, waar heeft u recht op en bij wie kunt u dit regelen? Onze verzekeringsadviseur vertelt u alles over de regels bij annulering van uw vakantie.

Wanneer u een annuleringsverzekering heeft afgesloten gaat u er misschien van uit dat u al uw geld terug kunt krijgen. Toch verschilt dit per verzekeraar. Het is dus belangrijk om u hierin te verdiepen. Voor sommige annuleringsverzekeringen is een negatief reisadvies namelijk geen geldige reden om al het geld terug te kunnen krijgen. Veel verzekeringsmaatschappijen hebben in de regels beschreven dat wanneer er een natuurramp of terreuraanslagen plaatsvinden, de reis geannuleerd kan worden. De uitbraak van het coronavirus wordt echter niet gezien als een natuurramp dus dit valt hier niet onder. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende verzekeraars en hoe zij omgaan met het annuleren van een reis in verband met het coronavirus. Voor verdere informatie per verzekeraar is het verstandig om contact op te nemen met onze verzekeringsadviseur.

Verzekeraar Annuleren wegens het coronavirus Afbreken van de reis door coronavirus
ABN AMRO Geen geldige reden om te annuleren. Ook tijdig afbreken van een reis wordt niet vergoed.
Aegon Reis geboekt voordat er sprake was van code oranje of rood? De kosten worden vergoed. Na 14 maart geboekt? De kosten worden niet vergoed. Kun je niet op de geplande datum terug naar Nederland bijvoorbeeld door geannuleerde vluchten? De kosten worden vergoed.
Allianz Geen dekking voor kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering. Annulering wordt dus niet vergoed. Word je tijdens je reis ziek? Die kosten worden vergoed wanneer je dekking medische kosten afgesloten hebt. Eventueel langer verblijf of terugkeer naar Nederland worden ook vergoed.
ANWB ANWB maakt een uitzondering en dekt de annuleringskosten wanneer je voor 30 januari 2020 de dekking Terrorisme en natuurrampen hebt afgesloten. Wanneer er sprake is van een besmettelijke ziekte met aantoonbare gezondheidsrisico’s worden de kosten gedekt door de ANWB.
ASR Geen dekking voor het annuleren van je reis. Geen dekking voor het eerder afbreken van je reis.
Centraal Beheer Bij oranje of rood reisadvies wordt de reis vergoed – mits de annuleringsverzekering voor 16 maart is afgesloten. Gaat het alleen om een tussenstop in een ‘oranje of rood land’ dan wordt het niet verkocht. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
De Europeesche De standaard annuleringsverzekering biedt geen vergoeding, een allrisk annuleringsverzekering wel, mits er op het moment van afsluiten nog geen code oranje of rood in het land was. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
De Friesland Annuleringskosten worden gedekt wanneer er voor 30 januari 2020 de dekking extra annuleringsredenen was afgesloten en de reis ook voor deze datum geboekt was. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
De Goudse Het Coronavirus wordt niet als geldige reden gezien om te annuleren. Via de reisorganisatie is het soms mogelijk om om te boeken naar een andere locatie. De Goudse adviseert contact op te nemen met de touroperator of reisorganisatie om te kijken of zij iets kunnen betekenen wanneer je eerder naar huis wilt.
De Internationale Bij een negatief reisadvies worden de annuleringskosten niet vergoed. Ook wanneer u eerder naar huis wilt bij code rood worden de kosten niet vergoed. De kosten worden wel vergoed wanneer u ziek wordt – mits u de dekking medische kosten heeft afgesloten.
Ditzo De annuleringsverzekering van Ditzo biedt geen dekking voor het annuleren van je reis. De kosten bij het vroegtijdig afbreken van de reis worden niet vergoed door Ditzo.
FBTO Annuleringskosten worden niet gedekt door FBTO. Wanneer u eerder naar huis wilt bij een negatief reisadvies wordt dit niet vergoed.
HEMA Wanneer u de reis wilt annuleren in verband met het coronavirus wordt dit niet vergoed, ook niet bij een negatief reisadvies. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Neem hiervoor contact op met de verzekeraar.
ING De annuleringskosten worden gedekt wanneer er een negatief reisadvies is binnen 30 dagen voor vertrek. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
Interpolis Wanneer een annuleringsverzekering afgesloten is voordat er een negatief reisadvies voor dat land afgegeven was, worden de kosten vergoed – mits de reis geboekt was voordat er een negatief reisadvies van kracht was.  Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
Klaverblad Bij een negatief reisadvies kan de reis geannuleerd worden en worden de kosten vergoed. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
Now Go Annuleringskosten worden niet vergoed door Now Go. Bij het vroegtijdig afbreken van de reis adviseert Now Go om contact op te nemen met de reisorganisatie.
OHRA Een negatief reisadvies is geen geldige reden om de annuleringsverzekering te gebruiken. Bij het vroegtijdig afbreken van de reis adviseert OHRA om contact op te nemen met de reisorganisatie.
Reaal Bij het annuleren van de reis worden de kosten niet vergoed door Reaal. Over het vroegtijdig afbreken van de reis is nog niets bekend. Hiervoor dient u contact op te nemen met de verzekeraar.
SNS U krijgt geen vergoeding wanneer u uw reis annuleert. Ook het eerder afbreken van de reis wordt niet vergoed.
Unigarant Annuleringskosten worden alleen vergoed wanneer er voor 30 januari 2020 de dekking extra annuleringsredenen is afgesloten. Er moet sprake zijn van een besmettelijke ziekte met aantoonbare gezondheidsrisico’s, wilt u het vergoed krijgen.
Unigarant Simpelweg Het annuleren van de reis valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering. Het is niet mogelijk om de kosten voor het vroegtijdig afbreken van de reis vergoed te krijgen.
Univé De reis annuleren in verband met het coronavirus wordt niet vergoed. Ook het vroegtijdig afbreken van de reis wordt niet vergoed door de annuleringsverzekering.
ZLM Het annuleren van een reis door het coronavirus wordt niet vergoed. Het vroegtijdig afbreken van een reis in verband met het coronavirus valt niet onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Zoals u kunt zien is het in veel gevallen niet mogelijk om de annuleringskosten vergoed te krijgen wanneer een reis wordt afgezegd of afgebroken vanwege het coronavirus. Dit komt dus in de meeste gevallen omdat het coronavirus niet gezien wordt als een natuurramp. Veel verzekeraars adviseren om contact op te nemen met de reisorganisatie om te kijken welke regelingen daar van kracht zijn. In sommige gevallen is het mogelijk om de kosten via de reisverzekering terug te krijgen, of om om te boeken naar een andere bestemming of de reis op een ander tijdstip te laten plaatsvinden.

Wilt u weten welke kosten allemaal gedekt worden door uw verzekeraar en of alles nog up-to-date is? Laat een verzekeringscheck uitvoeren door onze verzekeringsadviseur! Dit kan ook op veilige afstand door een telefonische afspraak te plannen!

Reacties zijn gesloten.