Tips voor het kleinste kamertje.

Tips voor het kleinste kamertje.

Tips voor het kleinste kamertje.

Door: Alders | 19 november 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Vandaag is het wereldtoiletdag. Aangezien we minstens 50 minuten per week op het toilet doorbrengen (dus 43 uur per jaar) is het een kamertje waar je best mag uitpakken. Vandaag geeft Alders Makelaars je tips voor het aanpakken en het decoreren van dit kleinste kamertje. Lees je mee?

Geef zelf je toilet een nieuwe look
Wil je niet je hele toilet verbouwen maar er zelf een andere sfeer aan geven? Dan kan dat al met een paar kleine aanpassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rode kersen toiletborstel of een toilet bril met een hond die de krant leest? Ook kun je de muren van het toilet eenvoudig en goedkoop aanpakken bijvoorbeeld middels het ophangen van schilderijen of een opvallend behangpatroon.

Wist je dat je om het toilet door te spoelen je 22 liter drinkwater per dag verbruikt. In totaal spoelen we zo’n 2.500 keer per jaar het toilet door, dus reken maar uit…

Het kleinste kamertje groot laten lijken
Het toilet is een kleine ruimte, die je middels een aantal kleine aanpassingen al snel groter kunt laten lijken. Wanneer je gebuik maakt van grotere oppervlakten, zoals grote tegels of een grote muur oogt de ruimte groter. Daarnaast laten glanzende tegels de ruimte ook groter lijken. Kies je liever voor een structuurtegel? Plaats deze dan aan de achterwand. Zo lijkt het of de achterwand los is en het toilet nog dieper is. Een tip om de ruimte eenvoudig groter te laten lijken is door zo min mogelijk spullen op de vloer te plaatsen. Hierdoor krijg je meer ‘lucht’ waardoor de ruimte weer groter oogt. Hang bijvoorbeeld ook de toiletborstel aan de muur en toiletrolhouder. Heb je een hoog plafond? Dan kun je planken aan de muur bevestigen en daarop spullen in mandjes opbergen. Probeer wel de rust te behouden door de vloer en de wand op elkaar af te stemmen.

Om ruimte te besparen kun je kiezen voor een inbouwreservoir. Deze neemt weinig ruimte in beslag in het toilet. Ook de vorm van het wasbakje kan ruimtebesparend zijn. Kies bijvoorbeeld voor een wasbakje in een langwerpige, ronde of driehoekig vorm. Zorg ook dat het toilet zo veel mogelijk opgeruimd blijft. Zo lijkt de ruimte ook groter en ziet het er fris en netjes uit.

Wist je dat de meeste huishoudens kiezen voor wit wc-papier (42%). 38% kiest voor gekleurd of bedrukt toiletpapier. Slechts 11% van de huishoudens gaat voor een grijs toiletpapier.

Toch verbouwen? Kies de juiste stijl!
Laat je liever het toilet verbouwen? Kies dan de juiste stijl van het toilet uit.
Heb je een modern interieur? Kies dan voor strakke vormen en grijze tegels met bijvoorbeeld betonverf. Je kunt ook je waterleidingen en verwarmingsbuizen juist in het zicht laten en spuiten in een industriële kleur. Heb je een natuurlijk sfeer in je interieur? Maak dan gebruik van houten elementen en een wasbak van bijvoorbeeld natuursteen. Vergeet niet de deur van het toilet ook mee te nemen. Deze kun je geheel in de stijl van je interieur maken zodat het toilet er echt bij getrokken wordt.

Wist je dat de wc-deur thuis vaak niet op slot gaat? Vrouwen laten de deur vaak zelfs open staan. De helft van de mannen en vrouwen doet de deur wel dicht, maar niet op slot.

Verlichting
Juist in een kleine ruimte kan verlichting een groot verschil maken. Onderschat de kracht hiervan dan ook niet. Door het juiste licht te kiezen ontstaat er een gevoel van frisheid en meer comfort. Over het algemeen is het licht in het toilet vaak in de vorm van een plafondlamp. Maar wat dacht je van spotjes, schemerlampjes of zelfs een verlicht toilet?

Gemiddeld gebruikt de Nederlander 8,5 velletjes toiletpapier per keer. Een ruwe schatting komt daarbij op 22.000 km. per dag!

Heb jij jouw toilet zelf aangepakt of laten aanpakken? Deel dan een foto van het mooie eindresultaat met ons!

Reacties zijn gesloten.