Tips om thuis vakantie te vieren

Tips om thuis vakantie te vieren

Tips om thuis vakantie te vieren

Door: Alders | 23 juli 2020 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

De meeste buitenland vakanties gaan niet door en de Nederlandse campings, parken en hotels zijn volgeboekt. Om toch tot rust te kunnen komen en niet aan werk te hoeven denken is het belangrijk om wel écht vakantie te vieren. Maar hoe zorg je thuis voor het vakantiegevoel? In deze blog geven wij tips om thuis vakantie te vieren.

Tip 1: Echt vakantie
De eerste tip is om twee lijstje te maken; één lijstje met wat voor jou echt vakantie is en één lijstje met wat voor jou juist niet vakantie is. Zo heb je voor jezelf een beeld van wat je juist wel en juist niet in je vakantie wil doen. Doet je wekker je echt aan een werkdag denken? Zet dan geen wekker in je vakantie. Wil je geen grote huishoudelijke taken doen? Dan laat je dat toch weer liggen voor na je vakantie. Kortom, doe echt waar je zin in hebt!

Extra tip: Maak een lijstje met ideeën voor dagjes of middagjes weg.

Tip 2: Lekker eten
Voor veel mensen hoort lekker eten bij vakantie. Maak dus iets speciaals van de eetmomenten. Ga ’s ochtends uitgebreid ontbijten met je favoriete ontbijtjes. Lunch lekker buiten de deur of maak een lunch die je normaal graag eet als je ergens gaat lunchen. Ben je dol op koken? Kook dan ’s avonds een uitgebreid driegangen diner. Heb je even geen zin in koken? Bestel dan bij je favoriete restaurant. Maak ook eens een gerecht dat jou doet denken aan je favoriete vakantiebestemming. Eet ook echt alleen de dingen die je heel erg lekker vindt.

Extra tip: Steek de barbecue aan en je hebt gelijk een vakantiegevoel.

Tip 3: Borrelen
Deze tip sluit goed aan op de vorige tip. Er is niets zo fijn als borrelen in de tuin tot de zon onder gaat. Stel je eigen borrelplank samen of bestel er één. Ben je graag met vrienden op vakantie? Nodig ze dan ook uit om lekker te borrelen in de tuin of voor een gezellige middag op het terras. Muziekje, kaarsje en een vuurtje maken het helemaal af.

Tip 4: Vakantie met kinderen
Kinderen vermaken zich vaak goed op een vakantiebestemming, maar thuis kan dat soms moeilijk zijn. Zorg er daarom voor dat je elke dag iets leuks met ze doet of voor ze verzint. Werk bijvoorbeeld met dagthema’s. Denk aan thema’s, zoals Spanje, natuur, boerderij of middeleeuwen. Bedenk activiteiten en gerechten in dit thema. Zorg ook dat ze dingen zelfstandig kunnen doen, zodat jij ook even tot rust kan komen.

Extra tip: Maak een pot met ideeën voor activiteiten en trek hier ’s ochtends een briefje uit. Dit ga je die dag doen. Het kunnen grote of kleine activiteiten zijn, zoals een dagje naar de dierentuin, zwembad, een spelletje of een watergevecht. Zo creeer je voor het hele gezin een verassingseffect.

Tip 5: Zoek het water op
Ga jij in je vakantie graag naar het strand? Nederland heeft genoeg stranden en meertjes waar je heerlijk kan zwemmen en relaxen. Ga eens naar een strand of meer dat wat verder bij jou uit de buurt is. Parasol, ligbed, handdoek en gevulde picknickmand mee en de hele dag op pad. Zo krijg je het gevoel alsof je echt even weg bent en ontdek je Nederland opnieuw.

Extra tip: Zet het zwembad op in de tuin, maak je favoriete cocktail en zet er een heerlijke ligstoel bij. Zo lijkt het net alsof je in je eigen all-inclusive resort bent.

Ben jij op zoek naar een woning waar je een echt vakantiegevoel kan creëren? Onze makelaars helpen je graag met het vinden van je droomhuis met tuin voor barbecues, borrels en een zwembad.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie toe. Wij zijn tijdens de vakantieperiode van 08.30 uur – 18.00 uur geopend.

Reacties zijn gesloten.