Tips om je tv weg te werken in je woonkamer

Tips om je tv weg te werken in je woonkamer

Tips om je tv weg te werken in je woonkamer

Door: Alders | 16 november 2020 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

De tv’s worden tegenwoordig steeds groter en groter. Ze kunnen dan ook je hele interieur bepalen. Vandaag geven wij je tips om de tv weg te werken in je woonkamer, zodat het niet je hele woonkamer overneemt.

Tip 1: Achter deurtjes
De oplossing die je vaak ziet is dat de tv in een kast wordt gezet. Je kan er natuurlijk één kopen, maar als je zelf handig bent of iemand kent die handig is kan je het ook zelf naar je eigen smaak maken. Het voordeel hiervan is dat je ook alle draden en snoeren kan verwerken in de tv-kast.

Tip 2: Boekenkast
Tegenwoordig kan je bijna overal wel een elementen boekenkast kopen. Dat betekent dat je deze zelf kan samenstellen. Er zijn vaak ook hele mooie opties om een plank voor je tv te maken en hier schuifdeuren voor te laten zetten. Schuif de deur open als je tv wil kijken en schuif hem weer dicht als je klaar bent. Ook hier kan je alle draden en snoeren weer in wegwerken.

Tip 3: Aan de muur
Wil je dat je tv weinig ruimte inneemt, maar mag hij best gezien worden? Hang je tv dan op aan de muur. Je kan ervoor kiezen om de tv aan een klein muurtje te hangen en deze muur dan zwart te werken. Of verwerk je tv in een posterwand met mooie lijsten. Zorg dan wel dat de lijsten dezelfde kleur hebben als de omlijsting van de tv. Zo zorg je voor éénheid.

Tip 4: Stijlvolle tv
Er komen steeds meer merken met een stijlvolle tv. Denk aan een tv op pootjes of een houten omlijsting. Deze tv’s hoef je niet te verstoppen, want het zijn al designstukken van zichzelf. Je kan natuurlijk ook zelf een mooie omlijsting maken op je muur en daar je tv in ophangen.

Tip 5: Jouw interieurstijl
Bij het wegwerken van je tv is het vooral belangrijk dat je kijkt naar je eigen interieurstijl. Is dat landelijke of klassiek? Kies dan voor een mooie kast in die stijl. Houd je meer van modern? Dan kan je juist kiezen voor een stijlvolle tv, in je boekenkast of verwerk het aan de muur. Is je interieur industrieel of Scandinavisch? Verwerk het dan in een posterwand of kies voor een mooie stellingkast en verwerk je tv daarin. Je kan er dan eventueel ook deurtjes voor maken.

Ben jij door deze tips geïnspireerd om iets anders te gaan doen met je tv? Deel dan een foto van het eindresultaat met #AldersThuis en tag ons op social media. Wie weet delen wij jouw oplossing op onze social mediakanalen!

Reacties zijn gesloten.