Te weinig woningaanbod voor eenverdieners op de woningmarkt

Te weinig woningaanbod voor eenverdieners op de woningmarkt

Te weinig woningaanbod voor eenverdieners op de woningmarkt

Door: Alders | 25 november 2019 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Nieuws, Verhuizen

Ben jij een eenverdiener met een modaal inkomen? Dan zijn er dit jaar, ten opzichte van vorig jaar, minder koopwoningen beschikbaar voor jou. In de provincies Utrecht en Noord-Brabant is de situatie voor de woningzoekenden het meest uitzichtloos. In Groningen en Zeeland maak je momenteel de meeste kans op het vinden van een woning.

Daling van 3,2% ten opzicht van 2018
Slechts 4,3% van alle woningen heeft een vraagprijs van €150.000,- of lager. Dat is een daling van 3,2% ten opzicht van vorig jaar. Ook het aanbod van woningen voor tweeverdieners met een modaal inkomen is gekrompen ten opzichte van vorig jaar.

Mogelijke oplossingen  
Het is momenteel lastig om met een bankhypotheek op basis van een modaal inkomen een woning te kopen. Maar er zijn een aantal opties om toch een woning te kunnen kopen. Zoals de optie waarbij (groot)ouders financieel bijspringen. Dit kan onder andere via een belastingvrije schenking voor een woning of een generatiehypotheek waarbij ze garant staan voor een deel van de woning. Wil jij weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn? Maak dan een afspraak met onze financieel adviseur.

Reacties zijn gesloten.