Rust en ruimte onder de rook van Groningen

Rust en ruimte onder de rook van Groningen

Rust en ruimte onder de rook van Groningen

Door: Alders | 5 juni 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Na 37 jaar op dit prachtige en unieke plekje gewoond te hebben, verkopen de verkopers van de Oude Rijksweg 14 hun woning. Deze prachtige woning aan het water, is gelegen op slechts 15 minuten van het centrum van Groningen en heeft uitzicht op het Damsterdiep en Eemskanaal. De verkopers gaan hun volgende droom verwezenlijken, waardoor u uw droom misschien wel kunt waarmaken in deze woning! De woning biedt namelijk veel ruimte en daarmee veel mooie kansen. Wilt u alles over deze woning weten? Lees dan snel verder want de verkopers delen onder andere de mooiste plekjes van deze woning met u.

Ruime moderne woning, maar met karakter 

Wanneer u voor het eerst, langs het water, naar deze woning rijdt, zult u misschien niet geloven dat deze woning beschikt over maar liefst zes slaapkamers, twee badkamers en een zeer ruime en privacyvolle tuin. De verkopers vielen als een blok voor deze locatie, vertellen ze. Een vrijstaand huis mét een grote tuin en dan ook nog eens gelegen aan rustig vis- en vaarwater én vrij uitzicht? Dat vind je niet snel onder de rook van de stad Groningen! En gelukkig werden zij in 1983 de trotse eigenaren van deze woning!  

“We vielen als een blok voor de locatie van deze woning: een vrijstaand huis met grote tuin aan rustig vaarwater onder de rook van Groningen.”

Helaas moest er nog veel aan de woning gebeuren, maar dat hebben de verkopers de afgelopen jaren met veel plezier en vakwerk gedaan. Er zijn namelijk meerdere rennovaties verricht. Zo is er een nieuw dak geplaatst, zijn er isolerende maatregelen getroffen en hebben ze de woning levensloopbesteding kunnen maken. Want er zijn inmiddels meerdere slaapkamers, een kantoor en badkamer op de begane grond gerealiseerd. Daarnaast is er in 2015 een nieuwe keuken en bijkeuken geplaatst. De nieuwe houtkachel en domotica in de woning maken de woning af en zeer comfortabel. Ondanks de verbouwingen die de afgelopen jaren zijn gedaan, zijn de karakteristieke elementen van de woning nog goed zichtbaar, zoals de schouw in de woonkamer en de stalramen aan beide zijkanten van de woning. Ook op het gebied van energiebesparing hebben de verkopers niet stil gezeten. Zo zijn er in 2015 15 zonnepanelen en HR++ glas geplaatst. Dit maakt de woning energieneutraal en helemaal klaar voor de toekomst!

Wonen aan het water en op vakantie in eigen tuin.

De woning is gelegen aan rustig vis- en vaarwater. Voor de woning is de mogelijkheid om gratis uw boot aan te leggen, heerlijk te vissen of te zwemmen met uitzicht op het Eemskanaal en de stad Groningen. De prachtig aangelegde tuin is sinds 2019 voorzien van een serre van 40m². Zodra de zon ook maar een beetje schijnt is het gelijk aangenaam in de serre door het vele glas. Te warm zal het hier niet worden, want de glazen deuren kunnen heerlijk worden opengeschoven om te genieten van de wind. Het is dé ideale plek om het hele jaar door gebruik van te maken en te ontspannen. En wanneer u dat hier zult doen, wordt u getrakteerd op het gezang van de vogels en een prachtige tuin. Echt vakantie in eigen tuin!

“Onze favoriete plek is zonder twijfel de nieuwe en ruime serre in de achtertuin die we vorig jaar gebouwd hebben. Vanaf deze plek heb je prachtig uitzicht over de tuin en waan je je werkelijk op vakantie in Zuid-Frankrijk.”

Veel (opberg)ruimte

De woning is uitgerust met veel vaste kasten. Ideaal voor een echte verzamelaar of iemand die veel spullen, voorraden of hobbymaterialen heeft. In deze woning zijn ze, door de vele kastruimte, altijd uit het zicht. Daarnaast beschikt de woning over een ruime loods van maar liefst 64 m². Dé uitkomst voor het stallen van auto’s, caravan of camper of als werkplaats. De verkopers hebben hier in de afgelopen 37 jaar hun kinderen zien opgroeien. De ruime tuin leent zich dan ook uitstekend voor kinderen om zich te vermaken en met maar liefst zes slaapkamers is er voor iedereen voldoende ruimte. Daarnaast is de voorkant van de woning gelegen aan een rustige weg voor bestemmingsverkeer. Dus kan er goed buiten gespeeld worden.

“Ondanks dat het zo dicht bij de stad is, wonen we toch heel landelijk en genieten we van de ruimte om het huis, een hele fijne combinatie.”

Dorps wonen, maar de stad om de hoek

Garmerwolde is een gezellig dorp met een rijke variatie in het verenigingsleven. Echt een dorpsgevoel dus, maar met de stad om de hoek. De woning is gelegen in een hechte buurt. Iedereen kent elkaar en groet elkaar. Via de buurtapp houden de bewoners elkaar op de hoogte, wat zorgt voor een prettige vorm van sociale controle. Alle voorzieningen zijn dichtbij gelegen. Zo bereikt u binnen vijf autominuten al het winkelcentrum in Lewenborg. Daarnaast bent u binnen 15 autominuten in de binnenstad van Groningen of met de fiets in minder dan 30 minuten. Kortom bij deze woning ervaart u de rust en ruimte van een dorp, maar heeft u de stad altijd om de hoek!

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze woning en wilt u de ruimte van de woning zelf ervaren tijdens een bezichtiging? Neem dan contact met ons op om de woning te komen bezichtigen en wie weet verwezenlijkt u uw droom in deze ruime woning met veel mogelijkheden op een unieke plek!

Reacties zijn gesloten.