Partijen werken aan winkelhart van Veendam:

Partijen werken aan winkelhart van Veendam:

Partijen werken aan winkelhart van Veendam:

Door: Alders | 12 september 2017 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Verschillende partijen hebben vanmorgen een intentieverklaring ondertekend waarin afspraken voor ‘De Nieuwe Winkelstraat’ (DNWS) in zijn vastgelegd. DNWS is een onafhankelijk platform dat zich richt op de toekomstbestendigheid van verschillende winkelgebieden in Nederland.

Eerder dit jaar heeft DNWS met de Ondernemersvereniging Veendam Centraal (OVC), vastgoedeigenaren, de Rabobank, MKB Noord en de gemeente Veendam een actietraject doorlopen. Alle input in dit traject heeft geleid tot een eindrapport waarin prioriteiten zijn vastgelegd om het centrum toekomstbestendig te maken. Vanochtend hebben de diverse partijen deze prioriteiten ondertekend in een intentieverklaring genaamd ‘Samenwerken aan het hart van Veendam.’

De voornaamste prioriteit van DNWS is het aanpakken van de leegstand in het centrum. Ook willen ze het zogenaamde winkelrondje verkleinen door bijvoorbeeld winkels te verplaatsen en daarvoor eventueel subsidies mogelijk te maken. Daarnaast wordt onderzocht of het wenselijk is om autoverkeer toe te laten in de Kerkstraat.

Foto: Gemeente Veendam.
© Veendam Online.

Reacties zijn gesloten.