Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!

Opgeruimd staat netjes!

Door: Alders | 7 november 2018 | Reacties (0)
Tags: Verkopen

Het is zo ver, de eerste stappen om jouw woning te verkopen zijn gezet. Na een aantal gesprekken met de makelaar is er een afspraak gemaakt om jouw woning te fotograferen. Het maken van foto’s is een belangrijk onderdeel voor de presentatie van de woning. Maar naast een fotopresentatie heeft deze afspraak ook als voordeel dat je alvast aan de slag kunt gaan om spullen uit te zoeken voor de verhuizing. Dat zijn dus 2 vliegen in 1 klap!

Een opgeruimde woning zorgt ervoor dat kijkers de ruimtes in de woning goed kunnen zien. Daarnaast zullen ze niet worden afgeleid door alle meegebrachte vakantieherinneringen of het zelfgemaakte kunstwerk van je kinderen. Bij het begrip opgeruimd staat netjes kunnen de beelden nogal verschillen. Naast onze fotochecklist, die je ontvangt voorafgaande aan de fotoshoot geven we u graag nog wat tips en tricks ter voorbereiding van de fotosessie.

Tip 1: De prullenbak
De prullenbak is voorafgaande aan de fotoshoot jouw grootste vriend. Begin met opruimen op de zolder en in de schuur, gooi alles weg wat je niet meer nodig hebt of wat je niet mee wil nemen naar jouw nieuwe woning. Wanneer je ruimte hebt gecreëerd in de schuur of de zolder kun je daar spullen plaatsen die je vanuit het huis wilt bewaren, maar uit beeld mogen tijdens de fotosessie. Let op: heb je een garage die groter/specialer is dan doet vermoeden aan de buitenkant? Dan kan het zijn dat deze ook op de foto komt. Mocht je toch niet alles in kasten of bergingen kunnen plaatsen, dan kun je er eventueel voor kiezen om spullen bij vrienden of familie te stallen of een opslag box te huren. Zorg ervoor dat de ruimtes wel netjes en gezellig ogen en niet te leeg en kil. Zorg voor een goede balans. Omdat we met een 360 graden fotocamera ook foto’s maken heeft het geen zin om alle spullen in 1 hoek te plaatsen, want dit zal dan alsnog in beeld verschijnen.

Tip 2: Niet later, maar nu
Je kent het vast wel, dat keukenkastje wat eigenlijk even aangedraaid moet worden of die lamp die scheef hangt. Stel dit niet uit tot na de fotoshoot of verkoop. Ook de kleine gebreken zijn te zien op de foto’s en dit geeft een signaal af naar de kijker. Dus loop voor de fotodag nog even door het huis en check of alle verlichting het doet, of de kleuren van de lampen bij elkaar passen, of de plinten allemaal vast zitten en of er geen kastjes loshangen. Natuurlijk kun je ook wat gebreken ‘wegtoveren’. Heb je een lelijk plek in de bank? Een mooie plaid erover en weg is het! En dat staat ook nog eens heel sfeervol!

Tip 3: Poetsen, poetsen, poetsen
Vaak krijgt de fotograaf reacties als: “Maar ze mogen toch wel zien dat hier geleefd wordt?” Of “die tandenborstel mag toch wel blijven staan en de rommel op de kamer van mijn dochter, tsja het is een puber!”. Wanneer kijkers de woning bekijken willen ze niet jouw huis zien met jouw spullen, maar hun toekomstige droomhuis. Zorg er daarom voor dat alle ruimtes netje opgeruimd en schoon gemaakt zijn en probeer door de ogen van de kijker naar je huis te kijken. Je denkt misschien: ‘Dit is mijn huis niet meer’. Dat is de bedoeling, want uiteindelijk moeten de kijkers zichzelf in de woning zien wonen en voorstellen hoe de eigen meubels in de woning staan.

Tip 4 De perfect gestylde living
Natuurlijk is het niet mogelijk om de woning zo klaar te maken dat het lijkt alsof hij net uit een magazine komt. Maar er zijn wel een aantal zaken die je kunt doen om de woning tot in de puntjes klaar te maken voor de foto’s. Vergeet bijvoorbeeld de vloer niet. Het komt regelmatig voor dat ook de ruimte onder de kast op de foto staat, dus stop hier niet van alles onder maar

plaatst het indien mogelijk in de kast. Ook voerbakjes, deurmatten, jassen en kinderstoelen kunnen afleidend werken. Probeer deze ook zoveel mogelijk uit het zicht te halen. Wordt het mooi weer als de fotograaf langskomt? Check dan ook even of de ramen niet nog een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken. Wil je nog een beetje extra sfeer in de woonkamer brengen? Doe indien aanwezig, de openhaard aan, of maak gebruik van op elkaar afgestemde accessoires. Staat er een losse stoel in de woonkamer? Zorg er dan voor dat hij niet het beeld blokkeert en zet hem eventueel even in een andere kamer.

Tip 4: Showroommodel
Wilt u uw keuken eruit laten zien alsof hij zo uit een showroom is geplukt? Haal dan zoveel mogelijk spullen uit het zicht. Je kunt de keuken aankleden met bijvoorbeeld een kleurrijke fruitschaal, kruidenplantjes of een leuke snijplank. Let op, zorg wel dat de ruimte zo goed mogelijk zichtbaar blijft.

Tip 5: De hotellook
Naast het netjes opruimen van de slaapkamer kun je de fotorapportage extra aankleden door een hotellook in bijvoorbeeld de masterbedroom te realiseren. Maak bijvoorbeeld gebruik van producten en materialen die luxe uitstralen of een mooi neutraal dekbedovertrek met een bijpassend sprei en kussen. Of wat dacht je van een mooie bos bloemen op het nachtkastje. Wil je gebruik maken van kleuren? Ga dan zoveel mogelijk aan de slag met dezelfde tinten in één kamer. Voor de kinderkamers is het van belang dat er zoveel mogelijk speelgoed wordt verwijderd. Maar het is natuurlijk wel een kinderkamer dus er mag wel wat staan. Zorg ervoor dat de ruimte van de kamer goed zichtbaar is.

Tip 6: Luxe badkamer
Om de badkamer een luxe en frisse uitstraling te geven kun je alle flessen, zeepjes en tandenborstels verwijderen uit de badkamer. Ook de weegschaal, prullenbak en wasmand kan eruit. Je kunt de badkamer eventueel aankleden met een paar luxe flesjes, plantenpotjes of mooie neutrale dikke badhanddoeken.

Tip 7: The outside life
Mocht jouw woning over een tuin of balkon beschikken dan komt deze natuurlijk ook op de foto. Naast het klaarmaken van de tuin voor de foto’s, is de tuin ook meteen klaar voor mogelijke mystery-bezoekers die langsrijden om het huis te bekijken. Zorg ervoor dat de afvalbakken netjes zijn weggewerkt en de tuinslang is opgerold. Verwijder zoveel mogelijk het onkruid en plaats vrolijke bloemen in de bloembakken. Creëer een uitnodigende sfeer door bijvoorbeeld de kussens op de stoelen te leggen of een vers boeket op tafel. Ook een kleine tuin of balkon kan goed aangekleed worden. Bijvoorbeeld met mooie loungekussens of accessoires.

Met deze tips is jouw woning helemaal klaar voor de fotoshoot en heb jij de eerste stappen voor jouw verhuizing alvast klaar!

 

Reacties zijn gesloten.