Scandinavisch en waterrijk wonen in Hoogezand-Sappemeer

Wonen op de IJsbaanlocatie is genieten van wonen aan het water! Bootjes aan de oever, een karakteristiek bruggetje in de wijk én een directe waterverbinding met Groningen. De IJsbaanlocatie wordt een unieke wijk!

aan-Hoogezand-Sappemeer

De woningbouwlocatie IJsbaan omvat projectmatig rijwoningen en twee-onder-een kapwoningen. Bouwt u liever zelf uw droomhuis, dan is er volop aanbod aan vrije bouwkavels. Er zijn op dit moment nog 8 kavels beschikbaar als bouwkavel en hierop kunt u vrij bouwen binnen de grenzen van het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan. Vanaf september 2017 komen de kavels 13 t/m 19 op de markt.

Wonen in de IJsbaan

De kavels van de Ijsbaan liggen in een waterrijke omgeving en op een bijzondere plek in Sappemeer: tussen het Winschoterdiep, Herenstraat, Noorderstraat en Parkstraat. Met het Winschoterdiep is er een directe waterverbinding met Groningen. Daarmee vult het plan één van de velden in de dambordstructuur van Hoogezand-Sappemeer. Het plan voorziet in het maken van een nieuwe zijtak van het Winschoterdiep.
De woonbebouwing in de IJsbaan zal in Scandinavische sfeer gerealiseerd worden. In het beeldkwaliteitsplan staan onder andere voorschriften over het gebruik van houtachtige materialen. De IJsbaan wordt dan ook een unieke wijk met een maritieme sfeer.

Bereikbaarheid

Kenmerkend voor Hoogezand-Sappemeer zijn de goede verbindingen: de vierbaans snelweg (A7) van Groningen naar Duitsland, frequente treinverbindingen (maar liefst vier stations), busverbindingen in alle richtingen en scheepvaartverbindingen naar Groningen via het Winschoterdiep en naar Delfzijl via het Eemskanaal. Op 20 kilometer afstand ligt het internationale vliegveld Groningen Airport Eelde. Kortom: een omgeving waar het fijn is om te wonen!

Voorzieningen

Verspreid over de gemeente liggen meerdere vernieuwde winkelcentra: Sappemeer, Martenshoek en het overdekte winkelcentrum De Hooge Meeren. In Gorecht-Oost bevinden zich het gemeentehuis, Het Kielzog theater/kunstencentrum, de openbare bibliotheek en de bioscoop JT Hoogezand. Eromheen kunt u overal ruim en gratis parkeren. In de gemeente zijn fraai aangelegde (woon)parken. Sfeervolle parken vindt u in de oudere wijken zoals het Margrietpark in Sappemeer, het Oosterpark in Hoogezand en het Gorechtpark bij Woldwijck. In Gorecht kunt u terecht voor vis- en kanovijvers, het nieuwe Natuur en Milieu-educatiecentrum met kinderboerderij, natuurtuinen en natuurhuis ‘t Gooregt.