Julianapark Hoogezand-Sappemeer

Wonen te midden van groen, maar toch met de stedelijke functies op korte afstand? Het kan in het nieuwbouwplan Julianapark in Hoogezand-Sappemeer!
Het plan Julianapark ligt op een bijzondere locatie en omvat nog 6 vrije kavels. Het ‘groen-stedelijk woonmilieu’ van het Julianapark kenmerkt zich door veel groen en de ligging op korte afstand van centrumstedelijke voorzieningen.

Nieuwbouw Julianapark Hoogezand-Sappemeer | Alders Makelaars

Wonen in het Julianapark

Het nieuwbouwplan Julianapark ligt in de gemeente Hoogezand-Sappemeer ten westen van Martenshoek, tussen de spoorlijn Groningen-Veendam/Bad Nieuweschans en de Julianastraat. Aan de westzijde van het plan liggen de velden van voetbalvereniging FVV. Het Julianapark wordt ontwikkeld op twee niet meer gebruikte velden. Het gebied is ongeveer 4 hectare groot.

In het Julianapark kan, als enige locatie in Hoogezand-Sappemeer, welstandsvrij worden gebouwd. Dit houdt in dat een bouwvergunning, die voor dit bestemmingsplan wordt ingediend, niet door de welstandscommissie wordt getoetst aan de welstandsnota.

Bereikbaarheid

Verder is het Julianapark goed ontsloten. De trein rijdt meerdere malen per uur van en naar Groningen, Veendam, Winschoten en Leer (Duitsland). Daarnaast zijn er ook goede busverbindingen nabij het Julianapark. De buslijnen 73 en 76 van Qbuzz stoppen op loopafstand van het Julianapark op de Gorechtlaan. De bussen brengen u twee keer per uur binnen 30 minuten naar het Centraal Station in Groningen. Door de gunstige ligging ten opzichte van de A7 bent u ook met de auto binnen 15 minuten in Groningen.

Nieuwbouw Julianapark Hoogezand-Sappemeer | Alders Makelaars  Nieuwbouw Julianapark Hoogezand-Sappemeer | Alders Makelaars

Voorzieningen

Het winkelcentrum Martenshoek biedt een groot aanbod aan winkels en ligt op loopafstand van het plan. Het overdekt winkelcentrum De Hooge Meeren ligt, evenals het stadscentrum van Hoogezand-Sappemeer, diverse basisscholen en twee middelbare scholen, op korte afstand en is zowel per fiets als auto goed te bereiken. In Gorecht-Oost bevinden zich het gemeentehuis, het Kielzog theater, de openbare bibliotheek en de bioscoop. In de gemeente zijn fraai aangelegde parken. Sfeervolle parken vindt u in de oudere wijken zoals het Margrietpark in Sappemeer, het Oosterpark in Hoogezand en het Gorechtpark bij Woldwijck. In Gorecht kunt u terecht voor vis en kanovijvers. Ook het nieuwe Natuur en Milieu-educatiecentrum met kinderboerderij, natuurtuinen en het natuurhuis ‘t Gooregt zijn hier te vinden.