Laat jouw tafel shinen met kerst

Laat jouw tafel shinen met kerst

Laat jouw tafel shinen met kerst

Door: Alders | 21 december 2019 | Reacties (0)
Tags: Adventskalender

Krijg jij dit jaar met kerst voor het eerst je schoonfamilie om tafel, wil jij echt uitpakken voor het kerstdiner met de hele familie of houd jij gewoon van een mooi versierde tafel? Let dan goed op, want Alders Makelaars geeft je vandaag dé tips voor de mooist versierde kersttafel waarmee je zeker indruk maakt en waarvan je heerlijk van het kerstdiner kunt genieten. Dek jij de tafel met ons mee?

Choose your style
Kies dit jaar een thema voor je kersttafel. Dit thema kun je op tafel laten terugkomen, in het menu en in de aankleding van je eetkamer of keuken. Hieronder vind je wat inspiratie voor verschillende stijlen kersttafels.

Botanische kerst
Ga je dit jaar voor een botanische kersttafel? Dan komt er veel groen en natuurlijke decoratie aan te pas. Wat dacht je van echte kersttakken en kerstgroen op tafel? Je kunt ze los op tafel leggen, maar ook in kleine vaasjes stoppen of bijvoorbeeld in een lege drankfles. Je kunt ook een koffiekopje pakken, deze vullen met mos en ereen kaarsje in doen. Ook kun je een doorzichtige kerstbal vullen met bijvoorbeeld eucalyptus. Zo heb je altijd wel iets in huis waar je mee aan de slag kunt, duurzaam hé? Wil je de naamkaartjes of het menu ook in de botanische stijl? Maak dan twee stokjes aan elkaar vast met daartussen het naamkaartje of het menu en plak er een dennentakje bij. Ook het gebruik van hout kan goed bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan een houten serveerplank of houten naamkaartjes. Wil je all the way gaan? Versier dan ook de stoelen met kersttakjes, lichtjes en kransjes. Zorg er wel voor dat je nog lekker kunt zitten, want het kerstdiner is vaak een lange zit!

Tip: Ga je de tafel dekken met tafellinnen? Leg dan een molton onder je tafellaken. Dan heb je geen last van verschuivingen en dringen vetvlekken ook niet zo snel door tot aan de tafel.

Chique kerst
Ga jij dit jaar voor glamour op je kersttafel? Combineer dan zwart met goud. Om extra sfeer te geven kun je kiezen voor een nep bondje over de stoelen of op tafel. Ook champagneglazen of ronde cocktailglazen mogen op deze tafel niet ontbreken. Kaarslicht past erg goed bij dit thema, dus versier de tafel en de ruimte ermee. Tegenwoordig zie je zelfs ook bestek in de kleuren goud en zwart, helemaal geschikt voor dit thema!

Oldschool kersttafel
Voor een traditionele kersttafel heb je de kleuren rood, groen en wit nodig. De mogelijkheden hierbij zijn eindeloos. Wat dacht je van een slinger rode lintjes of een groen tafelkleed met traditionele grove servetringen en witte stoffen servetten?

Ga de hoogte in
Wil je dit jaar liever niet te veel decoratie op de tafel? Ga dan de hoogte in. Je kunt bijvoorbeeld de lamp boven de tafel versieren met groen en kerstballen of hang zelfs een hele tak boven de tafel met lampjes of ballen erin. Of maak gebruik van een tafelklem met mooie verlichting en decoratie. Zorg er natuurlijk wel voor dat iedereen elkaar goed kan blijven zien en niet de hele avond alleen tegen de versiering aan zit te kijken.

Servetten
Je kunt de servetten laten kleuren bij de rest van de tafel of, een takje kerstgroen op de servetten leggen. Maar je kunt ze ook vouwen in bijvoorbeeld de vorm van een kerstboom.

Servies
Over het algemeen beschikt niet iedereen over een 32-delig bestek. Dit is geen probleem, want je kunt het bestek en servies tegenwoordig heel goed mix ’n matchen. En natuurlijk check je even goed waar de vorken, messen, glazen en lepels “heuren”. Een onderbord doethet trouwens op de kersttafel altijd goed. Wanneer je borden gaat stapelen weten de gasten meteen hoeveel gangen ze kunnen verwachten.

Wist je dat je het bord op duimdikte afstand van de rand van de tafel moet plaatsen?

Centerpiece
Op de kersttafel kan natuurlijk een indrukwekkend centerpiece niet ontbreken. Dit is het middelpunt van de tafel en mag een echte eyecatcher zijn. Denk bijvoorbeeld aan een mooie krans, kaarsenstandaard of een kerststolp.

Met deze tips kun je jouw kersttafel helemaal compleet maken. Wij zijn erg benieuwd naar de resultaten. Sturen jullie een foto in? Alvast eet smakelijk! Oh en weet je nog niet wat je moet koken? Check dan hier onze tips voor het kerstdiner!

Reacties zijn gesloten.