Laat dit jaar je tuin magisch stralen met kerst!

Laat dit jaar je tuin magisch stralen met kerst!

Laat dit jaar je tuin magisch stralen met kerst!

Door: Alders | 3 december 2019 | Reacties (0)
Tags: Adventskalender

Na sinterklaas komt straks de kerstboom en de kerstversiering weer in huis. Maar wist je dat je de tuin ook heel mooi kunt versieren tijdens de kerstperiode? Van lampjes, tot kerstballen en tuindecoratie, van alles is mogelijk. Dit zorgt voor een prachtig gezicht wanneer je op een winterse dag naar buiten kijkt! Alders Makelaars geeft je vandaag een aantal tips cadeau om jouw tuin helemaal kerstproof te maken. Versier jij met ons mee?

Tip 1: Haal de kerstboom naar buiten
Geen ruimte in huis voor een kerstboom? Zet hem dan gewoon buiten neer! Dit kan op het balkon, maar ook in een grote tuin. Versier hem met lampjes en (plastic) kerstballen. Zorg er wel voor dat je ze goed vastmaakt, want anders kun je ze bij de buren gaan ophalen. Heb je een overkapping? Dan is dit dé ideale plek voor een buitenkerstboom. Warme chocolademelk en een dekentje erbij, laat de kerstman maar komen!

Tip: heb je geen stroom buiten? Gebruik dan lichtsnoeren op batterijen in de boom of struik.

Tip 2: Kerstdecoratie in de tuin
Heb jij een tuin- of een loungeset buiten staan? Zet dan mooie kerstdecoratie op een tafeltje erbij. Kies bijvoorbeeld voor leuke lampjes in een vaas of een kerststukje. Heb je een schutting? Dan is dit ook een goede plek om kerstdecoratie aan op te hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie zelfgemaakte kerstkrans, dennenappels of een lichtjesslinger?

Tip 3: Lampjes in de tuin, waar en hoe?
Clusterverlichting zorgt voor een echt ‘wauw’-effect buiten. Het zijn geclusterde lampjes in verschillende soorten, maten en kleuren. Ze zijn van LED verlichting, dus goed voor het milieu. Je kunt deze lampjes in de bomen of de struiken hangen. Let wel op dat je de verlichting speciaal voor buiten koopt, deze is namelijk gemaakt voor alle weersomstandigheden. IJspegelverlichting zorgt ervoor dat je eenvoudig een winterwonderland van je eigen tuin kunt maken. Het lijkt hierbij namelijk alsof er een ijsregen valt. Wil je dit effect bij de hele woning? Dat is mogelijk, want je kunt deze verlichting aan elkaar koppelen. Je kunt gaan voor witte of blauwe LED lampjes om voor een extra ijssfeer te gaan. Maar ze zijn er ook in een warmere tint. Deze verlichting kan trouwens ook goed op het balkon of een dakterras!

Tip: met een timer kun je ervoor zorgen dat de lichtjes iedere dag automatisch uit en aan gaan. Gezellig en handig op de tijden wanneer je dagelijks weggaat of weer thuiskomt.

Tip 4: Ga mee met de kersttrends van 2019
Wil jij je tuin helemaal decoreren met de kersttrends van 2019? Let dan goed op. De eerste trend van dit jaar is Golden Glow. Dit is natuurlijk buiten goed te realiseren, omdat de zon daar echt op- en onder gaat. Maar je kunt dit verstreken door gebruik te maken van warme kleuren in je tuin, zoals amber, geel en goud. Deze tint kleurt ook goed bij de verlichting in de tuin. De tweede trend van dit jaar is Mystic Nature. Dit geeft een Scandinavische uitstraling aan je tuin. Combineer voor deze trend hout met robuuste materialen zoals steen, denim en vachtjes. De kleuren die bij deze trend horen zijn wat kouder, zoals wit, blauw en turquoise. Heb je liever wat romantiek in de tuin? Ga dan voor de trend Shades of Glamour. Een chique en luxe trend die je kunt creëren door gebruik te maken van ronde kussentjes, velvet dekentjes en mooie kaarsen. Kies voor een warme tint verlichting en de sfeer is helemaal compleet.

Ga jij je tuin in de kerstperiode versieren? Deel dan een foto van het eindresultaat met ons om anderen te inspireren.

Reacties zijn gesloten.