Hoe maak je jouw woning foto klaar in de decembertijd?

Hoe maak je jouw woning foto klaar in de decembertijd?

Hoe maak je jouw woning foto klaar in de decembertijd?

Door: Alders | 7 december 2019 | Reacties (0)
Tags: Adventskalender

Veel mensen halen na 5 december de kerstboom en de kerstversiering in huis. Erg gezellig, maar niet zo praktisch wanneer er in deze maand foto’s worden genomen van uw woning voor de verkoop. Om alle verkopers bij wie dit het geval is een handje te helpen hebben we een aantal tips op een rijtje gezet. Zo maak jij je woning foto-proof in de kerstperiode.

Tip 1: Haal geen (of later) de kerstdecoratie in huis
Wanneer uw woning rondom de kerstperiode gefotografeerd gaat worden, raden we u aan om geen grote kerstdecoratie in de woning te zetten. Wanneer u dit wel doet is het vaak direct te zien hoe lang de woning al te koop staat en dat kan niet altijd gunstig zijn.

Tip 2: Ga dit jaar voor een kleine kerstboom

Natuurlijk kunnen wij ons ook voorstellen dat het juist zo gezellig is om met de kerst de kerstboom te hebben en de woning wat gezellig aan te kleden. Wanneer u wel kerstdecoratie in huis heeft, kan de woning toch goed gefotografeerd worden. Er zijn alleen een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld de grootte van de kerstboom. Kies dit jaar eens voor een kleine boom. Hij neemt niet zoveel ruimte in, waardoor de woning groter oogt en laat een stuk minder naalden vallen. Een klein boompje kan in een plantenpot of zelfs op tafel en is daardoor makkelijk weg te halen tijdens het maken van de foto’s van de woning of een bezichtiging. Ga voor kerstballen en lampjes in één kleur zodat het rustiger oogt.

Tip 3: Ga voor sfeer, maar doe het met mate
We kennen allemaal de huizen waar de knipperende lampjes al van veraf te zien zijn en waar overal waar je kijkt dansende kerstmannen staan of treinen rondrijden. Dit is heel leuk, maar absoluut niet geschikt voor het maken van woningfoto’s. Kerstdecoratie in de woning is geen probleem, als het maar geen overdaad aan kerstversieringen wordt. Zoals we hierboven ook al aangaven is het rustiger om gebruik te maken van één kleur in de kerstversiering. Kies bijvoorbeeld een kleur die ook in de rest van uw interieur terug komt of een neutrale tint. De gekleurde knipperende lampjes mogen dit jaar even op zolder blijven.

Extra tip: kies je voor kerstversiering? Haal dan de andere woondecoratie eruit, zodat er ruimte komt voor de kerstversiering en er niet twee keer zoveel spullen in de woning staan. Hierdoor oogt de woning een stuk ruimer.

Tip 4: Zorg voor voldoende licht
In de decembermaand is het al snel donker en ongezellig buiten. Zorg daarom binnen voor voldoende licht voor de woningfoto’s. Zet bijvoorbeeld een extra schemerlamp op een donkere plek in de kamer. Zo komt de ruimte van de woning beter naar voren op de foto. Probeer zoveel mogelijk koud LED-licht te vermijden. Dit geeft namelijk een kil beeld. Natuurlijk kun je het in huis extra gezellig en knus maken door een kaarsje of de openhaard aan te doen of een dekentje op de bank te leggen. Dit geeft een rustig en sfeervol beeld op de foto.

Tip 5: Vergeet de tuin niet
De tuin is in de winter vaak niet het meest sfeervolle plekje en wordt in deze tijd door veel mensen vergeten. Toch kun je er een sfeervol en gezellig plekje van maken door het terras of de veranda aan te kleden met dekentjes, kussentjes en kaarsen. Daarnaast kunt je de kerstboom in plaats van binnen ook buiten neer zetten. Wat dacht je van een verlicht boompje bij de deur? Veel mensen versieren met de donkere dagen ook de tuin met lichtjes. Zorg ervoor dat deze uit zijn en niet al te duidelijk zichtbaar zijn wanneer de fotograaf komt. Dit kan rommelig ogen.

Zo, laat de fotograaf nu maar komen! Oh en als het sneeuwt komen we ook graag foto’s maken. Een extra leuke herinnering voor later voor u en mooie beelden voor ons. Natuurlijk komen we de tuin dan ook nog fotograferen als de sneeuw weer gesmolten is en de woning nog te koop staat.

Reacties zijn gesloten.