Hoe breng je meer sfeer in je huis?

Hoe breng je meer sfeer in je huis?

Hoe breng je meer sfeer in je huis?

Door: Alders | 24 januari 2022 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Wonen

Ken je dat? Je komt thuis na een lange werkdag en ploft op de bank. Terwijl je om je heen kijkt zie je eigenlijk een kille en niet zo gezellige woning. Tijd om dat aan te pakken en meer sfeer in je woning te brengen! Met deze simpele tips breng jij in no time meer sfeer in je huis! Perfect voor de donkere dagen die eraan komen!

Tip 1: Zorg voor een warm kleurenpalet
Veel mensen kiezen voor een witte muur omdat dit een veilige keuze is. Maar warme kleuren zorgen pas écht voor gezelligheid in huis. Ben jij een echte durfal? Ga dan voor een warme kleur op de gehele muur. Ook een echte blikvanger op de muur kan sfeer in huis brengen. Een mooie fotoprent of een wand vol met fotolijstjes. Wil je liever wat minder drastisch aan de slag? Kies dan voor een aantal accessoires in een warme tint. Accessoires maken de ruimte levendig. Maak gebruik van kleurtinten zonder blauwe ondertoon, zoals okergeel, bordeauxrood of warm grijs. Deze accessoires hoeven helemaal niet duur te zijn. Je kunt zelf aan de slag gaan met het verven van je huidige accessoires in andere kleuren of een bezoekje brengen aan de Kringloop.

Nu we toch bij de accessoires zijn mogen planten en bloemen ook zeker niet ontbreken. Planten en bloemen brengen letterlijk leven in je huis. Heb jij een mooie plant in de woonkamer staan? Zorg ervoor dat hij in een mooie pot staat met een kleur die terugkomt in je interieur. Ook de kleur en soort bloemen kun je goed afstemmen op je interieur. Een prachtig boeket veldbloemen op tafel geeft ruimte en kleur aan je interieur. En het staat ook nog eens onwijs sfeervol. Wist je dat je zelf een abonnement kunt afsluiten voor boeketten bloemen? Zo heb jij wekelijks een vers boeket op tafel staan. Liever low budget? Bezoek dan eens een pluktuin om zo jouw boeket samen te stellen.

Tip 2: Maak gebruik van natuurlijke elementen en zachte materialen
Na de planten blijven we nog even in de natuur hangen. Natuurlijke elementen zorgen voor een aangenaam warme en uitnodigende sfeer in je huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van kurk, hout of metaal? Een mooie houten tafel zorgt voor een warme inrichting. Maar ook met kleinere dingen zoals houten wandplanken, rieten manden of een (nep) schapenvacht kun je veel sfeer aanbrengen in huis. Combineer verschillende zachte materialen zoals wol, suède en velours, voor een warm gevoel en een speels effect.

Tip 3: Werk met ronde vormen
Een ruimte met veel rechthoekige items, oogt al snel hokkerig. Ronde vormen kunnen een ruimte zachter en gezelliger maken. Deze ronde vormen hoeven niet alleen in een tafel of vloerkleed terug te komen, je kunt ook gebruik maken van ronde lampen, spiegels, bloempotten of kussens. Ook een ronde poef of krukje is een makkelijke en kleine toevoeging en doorbreken het rechthoekige in huis. Wanneer je naar de vormen kijkt, kun je ook eens kijken naar de indeling van je woning. Veel mensen hanteren een voor de hand liggende indeling; tv aan de muur, bank ertegenover en salontafel in het midden. Door te spelen met de indeling kun je het net iets meer bijzonder maken. Denk eens na over verschillende indelingen en probeer wat indelingen uit. Hierdoor wordt de woonkamer net iets speelser en sfeervoller.

Tip 4: Kies voor de juiste raamdecoratie
Raamdecoratie is de ideale manier om warme materialen en warme kleuren aan je interieur toe te voegen. Daarnaast werken gordijnen ook nog eens isolerend en houden ze dus letterlijk de kou buiten. Raamdecoratie is er tegenwoordig in verschillende soorten en maten. Wat dacht je van een natuurlijk element zoals houten jaloezieën of linnen plissé gordijnen? De juiste raamdecoratie kleedt je woning in één klap aan. Houdt wel rekening met je kleurenpallet wanneer je de kleur van je raamdecoratie uitzoekt.

Tip 5: Sfeerverlichting
Naast de functionele verlichting is het belangrijk om na te denken over sfeerverlichting. Met sfeerverlichting op de juiste plaats in huis zorg je voor gezelligheid in huis tijdens de donkere dagen. Kies hierbij voor lichtbronnen die een warm licht geven in plaats van wit licht. Maak een combinatie van verschillende soorten lampen, zoals een tafellamp, hanglamp of vloerlamp. Zorg ervoor dat de lampen dimbaar zijn, zo creëer je nog meer sfeer in de ruimtes. Naast de juiste verlichting, kun je met kaarsen ook veel sfeer in huis creëren. Vooral ‘s avonds is het erg gezellig om wat kaarsen aan te steken. Wil je dat de kaarsen meer opvallen? Zet ze dan bij elkaar op een mooi dienblad en gebruik de kleuren die terugkomen in je interieur. Zo creëer je een mooi lichtpunt in je interieur.

Tip 6: Personal touch
Een huis wordt pas echt een thuis als er geleefd wordt en de persoonlijkheid van de bewoner erin terug te zien is. Persoonlijke spullen zorgen voor een vertrouwde sfeer. Je kunt dit doen door mooie foto’s neer te zetten of op te hangen, of spullen met een verhaal een prominente plek in huis te geven. Maar onthoud wel, less is more. Je kunt niet een verzameling aan vakantie souvenirs, meubels en accessoires kopen en verwachten dat je huis er netjes uit blijft zien. Sommige stijlen zijn goed te combineren, maar zorg wel voor de goede balans.

Met deze tips is jouw woning binnen no-time voorzien van meer sfeer! Heb jij nog een tip?

Reacties zijn gesloten.