Heb jij al een slimme thermostaat in huis?

Heb jij al een slimme thermostaat in huis?

Heb jij al een slimme thermostaat in huis?

Door: Alders | 15 oktober 2019 | Reacties (0)
Tags: Duurzaam wonen, Nieuws, Wonen

Stel je eens voor dat je op een koude herfstdag van je werk naar huis rijdt. Wanneer je uit je verwarmde auto stapt, loop je binnen in een koude woning. Je bent helemaal vergeten de verwarming aan te zetten! Hierdoor zit je eerst lang in een koude woning met veel sokken en truien aan. Wanneer je een slimme thermostaat in huis hebt, kan dit je niet meer overkomen. Daarnaast draagt het bij aan de verduurzaming van je woning. Wil jij weten waarom? Lees dan snel verder.

Wat is een slimme thermostaat?
Huizen worden met de huidige technieken steeds slimmer. Er kan in huis meer automatisch en op afstand worden geregeld. Hierdoor gaat het wooncomfort omhoog. Dit geldt ook voor een slimme thermostaat. Een slimme thermostaat verwarmt je huis automatisch. De verwarming wordt afgestemd op jouw leefpatroon en ritme. Door het juist in te stellen van de thermostaat vergroot je jouw wooncomfort en zorg je voor meer energiebesparing.

De zelflerende functie van een slimme thermostaat
Een slimme thermostaat heeft een zelflerende functie waardoor het jouw weekritme leert en op basis daarvan de verwarming aan of uit zet. Let op, heb je geen vast weekritme? Dan kan een slimme thermostaat energie gaan kosten, bijvoorbeeld wanneer je later thuis bent en de verwarming dus voor niks aan gaat. Denk dus goed na of een slimme thermostaat bij jouw ritme past. Sommige slimme thermostaten hebben een aanwezigheidssensor. Hiermee wordt er geregistreerd of er mensen in huis zijn. Op basis daarvan wordt de temperatuur geregeld. Daarnaast kun je bij een slimme thermostaat via je smartphone de verwarming alvast aanzetten voor dat je thuis komt. Sommige thermostaten kunnen dat ook voor je doen op basis van jouw GPS. Ideaal wanneer je na een koude en lange herfstdag thuis komt of wanneer je veel weg bent. 

Wist je dat een slimme thermostaat ook goed samen gaat met vloerverwarming?

Energie besparen met een slimme thermostaat
Verwarm jij jouw woning op een slimme manier? Dan kun je zeker besparen op je energierekening. Een slimme thermostaat zorgt er bijvoorbeeld voor dat er minder warmte wordt verspilt. Heb je veel ruimtes in de woning waar je eigenlijk weinig gebruik van maakt? Dan kun je met een slimme thermostaat de verwarmingen in de verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar regelen. Ook hierdoor bespaar je energie. Daarnaast kunnen slimme thermostaten inzicht geven in je energieverbruik. Ze lezen namelijk de meterstanden van de slimme meter automatisch uit. Zo zie je direct hoeveel energie je bespaart.

Wist je dat het zelfs mogelijk is om je verlichting of andere apparaten op afstand te bedienen met de app van de slimme thermostaat? Dit gebeurt via slimme stekkers en ook hiermee ga je energieverspilling tegen.

Heb jij al een slimme thermostaat in huis?

Reacties zijn gesloten.