Haal de lente in huis met deze groene trends!

Haal de lente in huis met deze groene trends!

Haal de lente in huis met deze groene trends!

Door: Alders | 11 mei 2018 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Wooninspiratie

Yes! Het is weer voorjaar. Dit is de periode waarin het begint te kriebelen om aan de slag te gaan in huis. Na een lange en koude winter is het heerlijk om uw woning op te frissen. Laat het dit jaar niet alleen bij de lenteschoonmaak, maar geef ook uw interieur een lenteboost. Bent u benieuwd hoe u de lente in huis haalt? Alders Makelaars brengt u op de hoogte van de groene trends en tips van dit moment.

Maak uw eigen paradijs!

Krijg het gevoel alsof u op vakantie bent door uw woning te decoreren met tropische elementen. Geef de muur in uw huis bijvoorbeeld een exotisch behang. Denk bijvoorbeeld aan een varenprintje of een levensgrote foto van palmbomen. Hierdoor creëert u ruimte en krijgt u het gevoel alsof de zon in huis altijd schijnt. Haal tropische planten in huis, zoals een palmboom, een varen of een Yucca. Deze planten kunt u in de woning combineren met elke groene kleur. Verf ook eens de muur in een groene tint of laat verschillende tinten groen terug komen met de accessoires en meubels.

Tip: Bladgroen matcht met élke groentint.

 


 

Thuiskwekerij

Een kamerplant te duur? Bespaar in uw portemonnee door zelf planten te laten groeien of stekjes te kweken. Veel binnenplanten zijn geschikt om te stekken, zoals de hippe pannenkoekenplant. Zodra de plant een jong takje of een uitloper heeft, knipt u deze af. Heeft het takje nog geen wortels? Zet het dan in een glas water zodat het goed kan groeien. Als de stek al wel wortels heeft, zet de uitloper dan in de aarde. Vergeet niet om de plant regelmatig te voorzien van een beetje water.

In een mooie pot komt de plant beter uit. Zoals in de klassieke Terracottapot of een opvallende gekleurde pot. Heeft u al veel drukke elementen in uw woning? Zet alle planten dan in dezelfde soort pot, zodat ze goed tot hun recht komen en het niet te druk oogt in uw huis. Plaats de planten daarna op een plek waar ze voldoende licht krijgen, maar niet volop in de zon staan. Op die manier kunt u lang van uw planten genieten.

Tip: Alle plantsoorten kun je eenvoudig combineren met cactussen! En makkelijk te onderhouden! 

 


 

Botanische prints

Houdt u wel van planten, maar heeft u geen groene vingers? Dan bieden botanische prints de uitkomst! Geniet van planten in uw woning, zonder dat u er naar om hoeft te kijken. Er zijn prachtige posters van planten die sfeer brengen in uw woning. Prints van de Monstera of van palmbomen geven een tropisch gevoel en maken uw woonkamer echt af.

Maak uw eigen prints door takken en bladeren te drogen. Buiten kunt u de mooiste planten vinden met fraaie stengels en bijzonder vormgegeven blaadjes. Droog deze takjes en plak het op een egaal houten bord. Of leg de plantjes eens onder de kopieermachine en speel met de compositie. Zo versiert u uw woning met uw zelfgemaakte prints van planten.

Tip: Geef een groene touch aan een cadeau door na het inpakken een takje toe te voegen, leuk!

 


 

Verhoog de plant

Laat uw planten mooi uitkomen door ze op een hoge plek neer te zetten. Dit zorgt er voor dat ze een leuke eyecatcher in uw woning zijn. Plaats ze bijvoorbeeld op een plank aan uw muur, op een houten trappetje, een plantenstandaard of op een vintage kastje. U kunt zelf bepalen hoeveel planten u er neer zet en in hoeverre u uitpakt met verhogingen en andere decoratie.
Haal een oud houten kastje uit de schuur of zoek er eentje in de kringloopwinkel. Schuur het kastje en verf hem in een mooie kleur. Hier kunt u boeken, souvenirs en natuurlijk uw planten op zetten. Deze plantenhoek frist uw interieur op en geeft uw huis een groen hart.

Tip: Ook leuk voor in uw slaapkamer! Het staat leuk én de planten zorgen voor wat extra zuurstof.

 


 

Vliegt u vandaag nog naar het tuincentrum voor een nieuwe verzameling aan groene planten? Of brengt u uw oude planten opnieuw tot leven? We zijn erg benieuwd wat u van de groene trends en tips van Alders Makelaars vindt en wat u doet om de lente in huis te halen. Plaats het in de reactie hieronder.

 

Reacties zijn gesloten.