Gekocht: huis, Gezocht: thuis

Gekocht: huis, Gezocht: thuis

Gekocht: huis, Gezocht: thuis

Door: Alders | 7 augustus 2018 | Reacties (0)
Tags: Wonen, Wooninspiratie

Yes, een nieuw huis gekocht, verhuizen maar! Als alle grote meubels eenmaal zijn plaats hebben gevonden, begint pas echt het avontuur voor jou als interieurstylist! Geloof het of niet iedereen heeft een kleine creatieveling in zich en ook bij jou kunnen we zorgen dat deze naar buitenkomt. Kortom, niet langer wachten we gaan jouw huis omtoveren tot een thuis!

Even denken, een thuis wat houdt dat eigenlijk precies in? Voor mij persoonlijk zou ik zeggen een warm, gezellig en knus gevoel met tikkeltje luxe en comfort. Hiermee bedoel ik natuurlijk niet dat ik super de luxe vazen in je woonkamer ga zetten. Maar wel dat je het ideale tafeltje vindt bij de bank zodat jij lekker kunt liggen, drinken en Netflixen tegelijk. Dat is pas comfortabel genieten!

Om een thuis te maken moet je dus kijken naar wat voor jou goed voelt. Welke kleuren geven je een gelukkig gevoel en welke persoonlijke items geven jouw huis een vrolijke sfeer? Denk bijvoorbeeld aan items die hebt gescoord tijdens een vakantie, hier kijk je meestal met een fijn gevoel op terug en dan geeft zo’n item sfeer aan je huis. Hieronder vind je nog enkele tips voor het omtoveren van jouw huis naar een thuis.

  1. Een tweede leven voor je oude meubels

Heeft dat ene bijzettafeltje z’n langste tijd gehad en past deze niet meer in je nieuwe interieur? Geef het dan een tweede leven, een beetje schuren, verven en lakken doet wonderen! En zo kan je zelf de kleur en look kiezen.

  1. Personaliseer je huis met foto’s

Personaliseer je huis met leuk foto’s aan de muur of bij je televisie. Wees creatief en zorg dat de foto’s een uniek plekje krijgen je huis. Laat foto’s van je gezin en avonturen afdrukken op hout of aluminium!

  1. Creëer warmte

Creëer een gezellig sfeer in huis met leuke kleine accessoires. Zoals een dienblad met kaarsen afgewisseld met leuke vaasjes en andere kleine accessoires. Plaats kussentje in een matchende of vergelijkbare kleur op de bank. Heb je een hoekbank? Grote kans dat je hem niet helemaal benut, ideaal want dan heb je dus plek voor een plaid welke extra sfeer en warmte geeft aan je woonkamer!

  1. Groene vingers

Oké ik ken het gevoel, ik heb ook geen groene vingers.. Maar een bosje rozen of een pannenkoeken plant geeft genoeg sfeer én is eenvoudig te onderhouden voor de time being.

  1. Zorg voor voldoende licht!

Licht heeft invloed op hoe een ruimte aanvoelt. Zorg dus dat er een maximale hoeveelheid licht je woonkamer binnenstraalt. En voeg hier en daar wat sfeerverlichting terug! En kaarsen ja dat is natuurlijk altijd een goed idee.

Heb jij nog meer tips en tricks om je huis tot een thuis te maken? Deel ze met mij in reactie! Ik ben benieuwd, wellicht kan ik ook gebruik maken van jou tips en zie je hier binnenkort het resultaat!

– Nicol

 

Reacties zijn gesloten.