Feeling blue? Alders Makelaars helpt!

Feeling blue? Alders Makelaars helpt!

Feeling blue? Alders Makelaars helpt!

Door: Alders | 20 januari 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Vandaag is het blue Monday. Ondanks dat blauw onze favoriete huisstijlkleur is, zijn we geen fan van blue Monday. Wij beginnen de week graag vrolijk, optimistisch en vol leuke en goede ideeën. Kan jij vandaag ook wel wat motivatie gebruiken? Dan mag je deze blog niet missen. Laat de positieve motivatie maar komen en het ‘blue’ voelen verdwijnen!

Tip 1: Start je week positief.
Eigenlijk is dit heel simpel. Maak vandaag een planning, stel prioriteiten en maak er eventueel een korte to-do-list van. Zo start jij de week overzichtelijk en weet je wat er moet gebeuren. Vergeet ook de leuke dingen en me-time niet in te plannen hé! Oh en focus je vandaag extra op de mooie dingen (van je werk).  

Tip 2: Maak van elke dag een weekenddag!
Ja waarom ook niet? Het weekend is voor veel mensen echt te kort en de maandag is dan ook vaak de minst leuke dag van de week. Maar waarom trek je het weekend niet wat verder door naar de maandag? Neem eens een vrije dag op maandag, haal ‘s ochtends je favoriete koffie, spreek na het werk af met vrienden, plan in je pauze een gezellige lunch in of verdiep je in een nieuw boek.

Tip 3: Trek je feestkleding aan!
Om van deze dag een feestje te maken kun je jouw favoriete jurk, overhemd of broek aantrekken. Kies dan niet de kleur blauw of zwart, maar ga voor kleur! Wedden dat je collega’s ook vrolijk van jouw kleding worden?

Tip 4: Power pose.
Wist jij dat lichaamstaal niet alleen belangrijk is in de communicatie met anderen, maar ook voor jouw zelfvertrouwen? Met een power pose straal je zelfvertrouwen uit en help je jezelf motivatie te geven. Dus hup rechtop zitten, benen uitstrekken, rug recht en lachen maar! Kunnen je collega’s misschien nog wel iets van leren!?

Tip 5: Eet chocolade…
Huh, staat dit er echt? Jazeker! Chocolade is natuurlijk erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Het heeft drie effecten die je extra motivatie bezorgen. Het maakt namelijk serotonine los, dit is een natuurlijk hormoon waardoor je gelukkig wordt. Daarnaast zorgt het ook voor phenylethylamine, iets wat je stimuleert. Dus zit je even in een dipje, hup naar de supermarkt! Oh en wist je dat witte chocolade zorgt voor een nog intensievere werking van beide zaken? Als derde de dopamineboost, waardoor je hartslag verhoogt en je motivatie een duwtje krijgt. Wij eten vandaag maar een hele reep op denk ik…

Tip 6: Ga lekker naar buiten!
Heb jij vanmiddag een half uurtje pauze of vanavond nog niks op de planning? Ga dan de deur uit en zoek het groen op. Groen geeft je namelijk meer energie en motivatie. Wat dacht je van een lekkere wandeling in het bos of park?

Tip 7: Niet snoozen..
Ja we weten het, het liefst blijf je nog lang liggen, maar die snoozebutton laten we vandaag voor wat het is. Doe meteen het licht aan wanneer je wekker gaat of zet je wekker aan de andere kant van de kamer. Zo val je niet terug in slaap waardoor je nog vermoeider wakker wordt. Een goed begin van je dag!

Tip 8: Maak vakantieplannen
Omdat het vandaag een ongezellige grauwe dag is, is dit het moment om je vakantieplannen te maken (als je dat nog niet gedaan hebt). Wordt het dit jaar met de auto door Scandinavië, aan het strand liggen in Spanje, camperreis door Amerika of een reis door heel Europa. Door het maken van deze plannen kijk je uit naar de zomervakantie en kom je deze dag vrolijk door.

Heb jij nog een tip om gemotiveerd te blijven op deze Blue Monday? Wij horen hem graag!

Reacties zijn gesloten.