Heeft uw woning al een energielabel?

  • Vrijblijvend verkoopadvies
  • Unieke verkoopstrategie
  • Makelaar met lokale marktkennis

Sinds 2015 is het verplicht om een definitief energielabel aan uw huis te verbinden bij verkoop van uw woning. Heeft u al een energielabel?

Waarom een energielabel?

Een label is handig: hiermee kunnen eventuele kopers in één keer zien of een woning zuinig is of niet. Het label bestaat uit verschillende klassen. Deze klassen lopen van A tot en met G. Een woning met label A is erg groen en zuinig. Een woning met label G is daarentegen erg onzuinig.

Er zijn verschillende zaken die ervoor zorgen dat uw woning een bepaald label krijgt. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie, zonnepanelen of dubbel glas! In het energielabel, eigenlijk een document, staan al deze dingen beschreven.

Voorlopig energielabel

Het voorlopig label is een schatting van de energieprestatie van een woning. Misschien heeft u inmiddels energiebesparende maatregelen getroffen en is dit voorlopige label achterhaald. De voorlopige labels zijn gebaseerd op gegevens uit 2006, en aan de hand van vergelijkbare huizen. Aan de toewijzing van een voorlopig label zijn verder geen consequenties verbonden. Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief energielabel nodig.

Definitief energielabel

Om uw woning te mogen verkopen of verhuren heeft u een definitief energielabel nodig! Het definitieve label kan pas worden vastgesteld als u:

  • Controleer uw woninggegevens en pas ze eventueel aan.
  • Bewijsstukken heeft aangeleverd. Een bewijsstuk kan bestaan uit een foto of een factuur van bijvoorbeeld uw cv-ketel.
  • Een erkend deskundige de gegevens op afstand heeft gecontroleerd.

Definitief energielabel aanvragen

Om uw label aan te vragen, kunt u de volgende stappen volgen:

Volg de volgende stappen:

  • Log in met uw DigiD op energielabelvoorwoningen.nl Log hier in met uw DigiD
  • Controleer de gegevens over uw woning en voeg bewijs toe aan het dossier Controleer uw gegevens
  • Kies een specialist. U kunt hierbij kiezen voor specialist Eric Hensens, waar wij een samenwerkingsverband mee hebben. Hij verifieert voor slechts €20,- uw label. Kies onze specialist. U kunt hierbij kiezen voor specialist Eric Hensens. Hij verifieert voor slechts €20,- uw label.
  • Na het versturen van uw aanvraag ontvangt u het energielabel!
Energielabel aanvragen

Wilt u uw label laten valideren? Onze partner Vastborg helpt u graag verder! Laat uw gegevens dan hier achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Energielabel valideren

Uw label valideren