Duurzaam wonen voor dummies!

Duurzaam wonen voor dummies!

Duurzaam wonen voor dummies!

Door: Alders | 17 mei 2018 | Reacties (0)
Tags: Duurzaam wonen, Nieuws, Wooninspiratie

Ook u kunt duurzaam wonen met deze eenvoudige tips

Tegenwoordig worden we op allerlei manieren geconfronteerd met duurzaamheid. Duurzaamheid wordt vaak gekoppeld aan begrippen als energie, klimaat en ondernemen. Maar ook in de woningbranche duikt dit begrip steeds vaker op. We weten allemaal dat grondstoffen uitgeput raken, de CO2 uitstoot hoog is en de bossen verdwijnen. Wanneer we ervoor willen zorgen dat de toekomstige generaties ook nog voldoende hebben, komen we al snel uit bij het gedrag van de mens.
Ook duurzaam wonen helpt mee aan het behouden van het vermogen voor de toekomstige generaties. Maar duurzaam wonen is niet alleen goed voor de planeet, het biedt ook voor u vele voordelen. Alders Makelaars zet alle voordelen van duurzaam wonen voor u op een rij.

1. Duurzaam wonen bespaart geld
Wanneer een woning goed geïsoleerd is vermindert dit de stookkosten. Isoleert u de vloer, dak of geval dan kan dit honderden euro’s besparen. Wist u bijvoorbeeld dat muurisolatie kan zorgen dat u 25% van uw gasrekening bespaart? Ook dakisolatie is van belang, want 30% van de warmte verlaat het huis via het dak. Deze investeringen verdient u al in minder dan 5 jaar terug. Daarnaast verhogen ze ook de waarde van uw woning. Duurzame investeringen kunnen ook hypotheek voordelen met zich meebrengen. Energiebesparende maatregelen mogen bijvoorbeeld worden meegefinancierd en er zijn subsidies mogelijk.

2. Duurzaam wonen zorg voor comfort
Wanneer u uw woning goed isoleert blijft de warmte langer in de woning en kunt u dus ook op een koude dag makkelijker uit bed stappen. Daarnaast kan er onder andere middels een zonneboiler water worden verwarmt, wat ervoor zorgt dat een cv-ketel minder hoeft te doen en u lekker kunt genieten van een warme douche.

3. Duurzaam wonen is gezonder
Een groot deel van onze tijd brengen wij in huis door, maar hierdoor ontstaan veel gezondheidsklachten. Deze klachten komen onder andere door een ongezond binnenklimaat. Dit komt vaak doordat er te veel vocht in de woning aanwezig is wat door gebrekkige ventilatie onvoldoende wordt afgevoerd. Dit verhoogt de kans op schimmelvorming, huisstofmijt en bacteriën. Wanneer u een goede ventilatie in uw woning heeft, worden de vervuilde stoffen afgevoerd en is er een aanvoer van gezonde lucht. Dit maakt het binnenklimaat gezonder, waardoor de gezondheidsklachten zullen afnemen.

4. Duurzaam wonen is goed voor het milieu
Woningen zijn verantwoordelijk voor zo’n 20% van de CO2 uitstoot. Door een duurzame woning worden minder fossiele brandstoffen verbruikt. Dit is beter voor het milieu, want fossiele brandstoffen dragen sterk bij aan klimaatverandering.

5. Duurzaam wonen, maakt u minder afhankelijk van externe partijen

Goede isolatie, het plaatsen van een zonneboiler of zonnepanelen verlaagd het energieverbruik enorm. Hierdoor wordt u minder afhankelijk van prijsstijgingen voor elektra of gas. Het is steeds makkelijker om de woning helemaal energieneutraal te maken. Dit betekent dat er evenveel energie wordt opgewekt als dat er verbruikt wordt. Hierdoor bent u niet langer gebonden aan een energiemaatschappij en u verdient uw investering al in een aantal jaren terug. Wilt u geen dure investering doen, maar wel een lagere energierekening? Dan kunt u overwegen om een slimme thermostaataan te schaffen die inzicht geeft in het verbruik en zich aanpast aan de situatie.

Veel mensen willen wel duurzamer leven, maar willen daarvoor liever geen grote investeringen doen of weten niet goed waar ze moeten beginnen. Ook wanneer u niet in een duurzaam huis woont zijn er genoeg manieren om bewuster en duurzamer te leven. Duurzaam wonen kan al met een aantal kleine aanpassingen in uw woning. Wilt u graag meer weten over manier om duurzamer te wonen? Lees: 8 stappen voor een duurzamer huis!

 

Reacties zijn gesloten.