Do’s en Don’ts tijdens een bezichtiging

Do’s en Don’ts tijdens een bezichtiging

Do’s en Don’ts tijdens een bezichtiging

Door: Alders | 3 mei 2018 | Reacties (0)
Tags: Bezichtiging

Ga voorbereid op pad!  Lees deze tips voor een bezichtiging van een woning. 

Bent u op zoek naar uw droomwoning? De beste manier om er achter te komen of de woning voldoet aan uw wensen is door het huis te bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan een woning die meedoet aan het Weekend Open Huis of een ander huis waar u een bezichtigingsafspraak voor heeft gepland. Maar wat moet u wél en wat moet u vooral níét doen als u een woning gaat bezichtigen? Alders Makelaars zet de belangrijkste do’s en don’ts voor een bezichtiging voor u op een rij.

DO’S

Wilt u een goede indruk achterlaten bij de makelaar van uw droomhuis. Gebruik dan onderstaande tips voor een bezichtiging!

1. Bepaal uw financiële ruimte

Bekijk voordat u een huis gaat bezichtigen uw financiële situatie. Vraag bijvoorbeeld eens een kennismakingsgesprek aan bij Alders Financieel Advies om de financiële mogelijkheden te bespreken. Op deze manier komt u er achter wat uw maximale hypotheek is en weet u of de droomwoning financieel haalbaar is.

2. Iemand meenemen

Een huis kopen is een grote stap. Tijdens een bezichtiging zijn er zijn veel dingen waar u op moet letten. Daarom is het handig om iemand mee te nemen die vaker een woning heeft gekocht en weet waar op gelet moet worden tijdens een bezichtiging. Denk bijvoorbeeld aan uw ouders, een goede vriend of een aankoopmakelaar.

3. Neem de tijd

Neem rustig de tijd om de woning te bezichtigen. Laat u ook niet opjagen door anderen, ook wanneer er meerdere kijkers zijn. Laat je rondleiden door de makelaar, maar pak ook even een moment om zelf rond te kijken.

4. Gegevens achterlaten

U mag vrijblijvend een kijkje nemen bij een huis. Toch is het handig om uw gegevens achter te laten, zoals uw naam, e-mailadres en een telefoonnummer. Zo kan de makelaar contact met u opnemen om uw mening te horen over de bezichtiging van de woning en kan hij of zij wellicht vragen die later bij u opkomen beantwoorden.

5. Stel vragen

Verzamel zo veel mogelijk belangrijke informatie tijdens de bezichtiging van het huis door te kijken en door vragen te stellen. Zo kunt u er achter komen of de woning aan uw wensen voldoet en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Bijvoorbeeld als u de heg in de tuin niet mooi vindt, vraag dan of deze van de buren is of bij de woning hoort. Of vraag naar de verkoopprocedure zodat u weet of u nog een keer kunt komen kijken.

6. Nog een kijkje nemen.

Weet u na de eerste bezichtiging nog niet zeker of dit uw droomhuis is? Dan is het verstandig om een tweede keer te gaan kijken. U krijgt dan nog een keer de mogelijkheid om rustig rond te kijken en vragen te stellen.


DON’TS

Tijdens het bezichtigen van een woning zijn er een aantal ongeschreven regels om de juiste impressie achter te laten. Lees deze tips voor een bezichtiging door zodat u weet wat u moet laten tijdens het bekijken van een huis.

1. Niet komen opdagen

Het komt wel eens voor dat kijkers een bezichtiging hebben gepland en uiteindelijk niet komen opdagen. Dit is erg vervelend voor de makelaar en de eigenaar. Kunt u onverwachts toch niet langskomen voor een bezichtiging van het huis? Laat dit even weten. Zo laat u een goede indruk achter bij de makelaar.

2. Kinderen meenemen

Wilt u alle tijd nemen om de woning te bekijken? Neem dan geen kinderen mee tijdens de bezichtiging. Ze zijn niet altijd geduldig en willen graag alles aanraken. Het zou jammer zijn dat u niet alles van het huis kunt zien, doordat u meer bezig bent met de kinderen.

3. Beschadigen

Sommige kijkers willen tijdens de bezichtiging de bouwkundige staat van de woning onder de loep nemen. Denk bijvoorbeeld aan een inspectie van het houtwerk door er met een sleutel in te prikken of door te peuteren aan het stucwerk of aan het behang. U mag tijdens de bezichtiging niks beschadigen. Laat de woning bouwkundig keuren door een professional, dan krijgt u een beter beeld van de staat van het huis.

4. Alleen in het huis kijken

Vergeet niet om de buitenkant en de buurt van de woning te bekijken. Loop eens om het huis heen en bekijk de staat van het dak en de tuin. Kijk daarnaast ook eens hoe de huizen en de tuinen er van de buren uit zien. Op deze manier kunt u inschatten of ze kinderen hebben, of dat ze slordig hetzij juist netjes zijn.

Heeft u naast deze tips voor een bezichtiging meer hulp nodig bij de zoektocht naar uw droomwoning? Schakel dan een aankoopmakelaar van Alders in. Samen met u gaan we op zoek naar het huis dat bij uw wensen past. Wij bezichtigen samen met u de woning en wijzen u op de details, die u wellicht zelf over het hoofd ziet. Daarnaast gaan we voor u onderhandelen als u eenmaal het juiste huis heeft gevonden.

Reacties zijn gesloten.