Deze woningkopers vertellen je alles over de zoektocht naar hun droomwoning!

Deze woningkopers vertellen je alles over de zoektocht naar hun droomwoning!

Deze woningkopers vertellen je alles over de zoektocht naar hun droomwoning!

Door: Alders | 26 maart 2021 | Reacties (0)
Tags: Kopen, Wonen

’s Ochtends met een kop koffie door Funda scrollen, vervolgens in de auto door je favoriete straten rijden op zoek naar een nieuw te koop bord en na de lunch op de fiets door nieuwe wijken in je favoriete stad of dorp rijden om te kijken of je niet toch misschien daar zou willen wonen. Dit beschrijft een dag uit het leven van een woningzoeker in 2021. Deze zoektocht is voor veel mensen niet gemakkelijk. Zo ook voor twee woningzoekers in Veendam. Ze doen hieronder hun verhaal.

Hoe de zoektocht begon

Zo’n twee jaar geleden begon het bij ons te kriebelen. Met inmiddels twee kinderen werd onze huidige woning te klein. De zolder stond vol, de kinderkamers puilden uit en het was vaak dringen voor de badkamer in de ochtend. We besloten daarom dat we op zoek gingen naar een nieuwe woning. En deze zoektocht begon, zoals hij bij iedereen waarschijnlijk begint, op Funda. De nieuwe woning moest wel in Veendam zijn, in verband met de school van de kinderen. Maar om het onszelf makkelijker te maken hebben we de gemeente Veendam ingevuld in Funda, waardoor wij dachten dat er meer woning zouden zijn waaruit we konden kiezen. Maar helaas nadat we op ‘zoek’ hadden geklikt kwamen er maar een paar beschikbare woningen. Toch hebben we vol goede moed deze woningen op Funda bekeken en besloten we om bij twee woningen een bezichtiging in te plannen bij de verkopend makelaar.

Toen we bij de bezichtiging kwamen -deze was nog voor Corona- waren we niet de enige. Het hele huis stond vol met stellen van onze leeftijd die ook op zoek zijn naar hun droomwoning. Helaas paste die woning toch niet helemaal bij ons en zetten we onze zoektocht voort. Na nog zo’n zeven bezichtigingen te hebben gedaan en twee biedingen werden we toch wel wat angstig. Zijn onze woonwensen te lastig? Moeten we verder kijken dan alleen Veendam of is er financieel misschien meer ruimte.

We besloten dat een financieel adviseur ons hier vast meer over zou kunnen vertellen en liepen binnen bij Alders Makelaars. Daar bleek al snel dat er toch nog wat financiële ruimte was en met dit goede nieuws op zak gingen we verder op zoek. In dit jaar gingen we nog wel eens op bezichtiging en we boden op wat voor ons echt ons droomhuis was, maar helaas visten we naast het net.

Onze droomwoning

Tot we op een verjaardag getipt werden over het inschakelen van een aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar sta je toch vaak sterker. Hij kent de markt van binnen en buiten, kan je goed adviseren bij jouw bod en weet waar de potentie of juist de valkuilen van een woning zitten. Met dit advies besloten we bij onze volgende bezichtiging een aankoopmakelaar mee te nemen. Na het goede gesprek met de financieel adviseur bij Alders Makelaars besloten we een aankoopmakelaar van Alders Makelaars mee te nemen.

Dat was een goede keuze, op de plaatjes op Funda leek de woning echt perfect en zagen wij ons gezin hier al helemaal wonen, de kamers waren al verdeeld. Tot we met de makelaar de woning binnenliepen en hij ons wees op een aantal zeer belangrijke zaken die bij deze woning niet goed waren en ons op korte termijn veel geld zou kosten,. Daarnaast was de vraagprijs ook behoorlijk hoog en moesten we helaas tot de beslissing komen dat dit toch niet onze droomwoning was.

Teleurgesteld reden we weer naar ons eigen huis en ’s avonds op de bank nam de zoektocht een andere wending. Kunnen we niet beter uitbouwen in plaats van verhuizen? Met deze gedachte gingen we slapen en stonden we de volgende dag toch wat enthousiast op. We zouden een dakkapel kunnen plaatsen en zo’n prachtige stalen uitbouw met glas kunnen bouwen! We werden er allemaal enthousiast van en gingen op zoek naar offertes. Helaas vielen deze prijzen ons toch wel erg tegen en werd dit idee al snel van tafel geveegd.

Blijven zoeken

We gingen weer verder met onze zoektocht, maar wel op een wat lager pitje. Mede ook doordat de coronacrisis was begonnen. Inmiddels stonden we ook als zoeker ingeschreven bij Alders Makelaars en kwam hier wel het een en ander voorbij, maar naar een bezichtiging stonden we niet te springen. Tot we plots een berichtje kregen van de makelaar. Hij had dé woning voor ons in de verkoop en we konden hem morgen al komen bezichtigen. Hij stuurde ons de digitale brochure toe en wij waren meteen verkocht! Dit is écht onze droomwoning.

We hebben die nacht geen oog dicht gedaan en stonden een kwartier voor de afgesproken tijd al bij de woning. De woning stond op een prachtige locatie, maar er moest van binnen toch nog wel behoorlijk wat gebeuren.  Wij vonden het erg lastig om hierdoor heen te kijken, maar de makelaar vertelde ons wat er allemaal mogelijk was en daar werden wij erg enthousiast van.

We gingen naar huis met de boodschap van de makelaar dat we wel snel moesten beslissen, want er waren meer kapers op de kust. Eenmaal thuis verdiepten we ons nog eens in de mogelijkheden die de woning had en speurden we vast Pinterest af naar mooie ideeën. We werden steeds enthousiaster en besloten we een bod uit te brengen. Ook wisten we dat de prijzen hoog liggen en de kans groot is dat we moesten overbieden. We deden een bod dat goed voelde voor ons, maar waarvan we ook dachten hier maken we een goede kans mee! En die kans maakten we zeker, want diezelfde avond belde de makelaar nog dat ons bod is geaccepteerd en we de nieuwe eigenaren waren van onze droomwoning! Dat betekende dat het ontwerpen en inrichten van onze woning kon beginnen en natuurlijk de verkoop van onze woning opgestart kon worden.

Het verdere verloop

We hadden goed contact met onze makelaar dus besloten we onze woning via Alders Makelaars te verkopen. En wat bleek; dat was een goede keuze want onze woning was al na één week verkocht! En dan kan het grote aftellen beginnen. We hadden alle plannen voor de nieuwe woning klaar, dozen ingepakt en ook de aannemer stond paraat.

Zodra we de sleutel kregen gingen we aan de slag met de sloophamer en hebben wij in coronatijd onze droomwoning gerealiseerd! We wonen hier inmiddels met veel plezier en samen met de kids genieten we van de ruimte in en om het huis en van de omgeving. Wat we andere woningzoekers nog graag mee zouden willen geven? Geef niet op, blijf doorgaan, neem een aankoopmakelaar en leer door dingen heen te kijken! Ondanks dat de zoektocht lang was en soms lastig, zijn we erg blij met de beslissingen die we hebben genomen en de hulp die we hebben ontvangen van Alders Makelaars!

Wat een mooi compliment van deze blije woningkopers en -verkopers. We zijn blij dat we ze in deze lastige tijd hebben kunnen helpen. Ben jij ook op zoek naar jouw droomwoning? Maak dan een afspraak met onze makelaar of financieel adviseur en laat ons jou helpen met deze zoektocht!

Reacties zijn gesloten.