Dag van het (samengestelde) gezin

Dag van het (samengestelde) gezin

Dag van het (samengestelde) gezin

Door: Alders | 15 mei 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Vandaag is de dag van het gezin. Wij hebben al veel gezinnen mogen begeleiden bij de ver- of aankoop van een woning. Tegenwoordig zijn het niet alleen maar de ‘standaardgezinnen’, maar ook veel samengestelde gezinnen die samen een nieuwe start willen maken. Speciaal voor de dag van het gezin zet Alders Makelaars een aantal woontips voor samengestelde gezinnen op een rijtje.   

De financiële zaken op een rijtje

Voordat jullie samen een nieuwe woning gaat kopen is het van belang ook de financiën goed te regelen. Wist je bijvoorbeeld dat partneralimentatie invloed heeft op de hoogte van je hypotheek of dat wanneer je al van hypotheekrenteaftrek hebt genoten die beperking ook voor de woning die je met je nieuwe partner koop geldt? Onze financiële adviseurs kijken graag met jullie mee naar de mogelijkheden en adviseren je over alle financiële zaken die bij de koop van jullie nieuwe woning komen kijken. 

Wonen met een samengesteld gezin

Uit cijfers blijkt dat in Nederland een derde van de huwelijken strandt. Door deze scheidingen is het aantal samengestelde gezinnen in Nederland behoorlijk toegenomen en gaat deze richting de 200.000. Omdat twee halve gezinnen, vaak met kinderen, samen onder één dak gaan wonen, kan het zijn dat er verhuisd gaat worden. Maar hoe meer mensen onder één dak hoe meer slaapplaatsen en zitplekken op de bank er ook moeten zijn. Kortom er zijn een heleboel dingen die komen kijken bij het kopen van een huis voor een samengesteld gezin.

Wanneer jij en je partner klaar zijn voor de volgende stap in jullie relatie komen er aardig wat zaken bij kijken. Zo ook de locatie. Ga je samen op een nieuwe plek wonen, zodat niet iemand ‘erbij in komt wonen’? Of kies je toch voor een woning waar jij of je partner al in woonde? Houdt daarnaast rekening met de afstand de scholen en sportclubs van de kinderen.

Een grotere of kleinere woning?

Wanneer jouw gezin uitbreidt hoeft dat niet direct te betekenen dat je ook groter moet gaan wonen. Het is ook mogelijk om met een groot gezin in een kleine woning te gaan wonen. Alders makelaars heeft daarvoor een aantal tips voor je.

  1. Huur voldoende opslagruimte. Bewaar de zaken die je niet dagelijks nodig hebt in een aparte opslagruimte. Zo kun je het op ieder gewenst moment er weer bij pakken en houd je meer ruimte over in huis.
  2. De verhuizing is een goed moment om uit te zoeken wat je allemaal hebt en wat je daarvan niet meer gebruikt. Maar wanneer je met een groot gezin in een kleine woning gaat wonen, kan het praktisch zijn om regelmatig een grote schoonmaak te houden om de woning georganiseerd te houden.
  3. Benut de ruimtes optimaal. Een kleine woning kan voldoende opbergruimte bieden als je de woning praktisch indeelt. Kies voor slimme opbergers, zoals slaapbanken en kasten tot aan het plafond. Hierdoor gebruik je de ruimte optimaal en kan iedereen zijn spullen kwijt.
  4. Denk multifunctioneel. Een bank die als logeerbed dient, eetkamertafel ombouwen naar een werkplek of een combimagnetron. Veel zaken kunnen een dubbelrol innemen waardoor je niet alles in huis hoeft te halen en daardoor weer ruimte bespaart.

Ben jij opzoek naar een woning voor jouw nieuwe gezin? Onze makelaars denken graag met je mee en helpen je met het zoeken naar jouw nieuwe droomwoning voor het hele gezin. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.