Dag van de fotografie

Dag van de fotografie

Dag van de fotografie

Door: Alders | 19 augustus 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Verkopen

Vandaag is de dag van de fotografie. De fotopresentatie van de woning is een belangrijk onderdeel van de verkoop. Omdat het vandaag de dag van de fotografie is, zetten we graag onze fotografen in het zonnetje en delen we een aantal leuke feitjes met jullie over het fotograferen.

Een penthouse in het centrum van de stad, een karakteristiek huisje in het bos, een kast van een woning aan het water. De droom van elke woningfotograaf is om zo’n pareltje te mogen fotograferen. Onze fotografen hebben al aardig wat van zulke pareltjes mogen fotograferen, maar zijn ze altijd zo mooi? Nee, helaas is dat niet altijd het geval. Maar toch weten onze fotografen elke woning goed in beeld te brengen voor de verkoop.

Toch is het leukste aan het fotograferen van woningen dat je in zoveel verschillende woningen mag binnenkijken en met zoveel verschillende mensen in contact komt. Je leert de verkopers kennen en de beweegredenen van de verkoop. Deze zijn lang niet altijd vrolijk, maar de foto’s kunnen dan zorgen voor een mooie herinnering. Het is hier en daar soms wat heen en weer schuiven, maar samen met de klant brengen ze de woning zo goed mogelijk in beeld.

Kan dat tegenwoordig niet gewoon met een telefoon denk je misschien? Nee, het is niet een kwestie van de juiste hoek zoeken, groothoeklens erop en schieten maar. Onze fotografen moeten zich door weer en wind soms in rare bochten wringen om de juiste hoek te zoeken (wat dacht je van een kleine badkamer of een klein zolderkamertje?) alles moet erop en het liefst zo volledig mogelijk. Daarnaast is het ‘skip de ‘auto’ stand en zoeken naar de juiste belichting zodat de ruimte van de woning het mooiste uitkomt, ook wanneer er weinig licht is.

De eerste voorbereidingen beginnen voor de fotoafspraak. U helpt onze fotografen al goed wanneer u van te voren alles goed opruimt en netjes maakt. Dan kan de fotograaf de ruimte er goed opzetten, want de eerste indruk telt! Twijfelt u of u iets moet weghalen of toch laten staan? Onze fotograaf denkt graag met u mee.

Na de fotoafspraak zorg de fotograaf in een fotobewerkingsprogramma voor de finishing touch en na uw akkoord gaan de foto’s online en kan de verkoop echt beginnen!

Wist je dat….

  • Alders Makelaars zeven fotografen heeft?
  • Er gemiddeld 30 woningen per maand worden gefotografeerd?
  • Je ook een Goprovideo van je woning kunt laten maken?
  • De foto’s terug komen in de video en de brochure?
  • Sommige fotografen handgel in de tas hebben voor na het fotograferen van vieze of verlaten woningen?
  • Wis je dat al onze fotografen hier uit de regio komen?
  • Onze fotografen afgelopen jaar 40 huisdieren op de foto hebben gezet in en rondom de huizen?
  • Wist je dat we ook foto’s maken met een 360 graden camera? Deze camera ziet alles en laat je een beetje verstoppertje spelen in je eigen huis.

Reacties zijn gesloten.