Burendag, tips voor nieuwe en oude buren

Burendag, tips voor nieuwe en oude buren

Burendag, tips voor nieuwe en oude buren

Door: Alders | 27 september 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Verhuizen

Vandaag is het de vierde zaterdag in september en dat betekent Burendag! Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. Tijdens Burendag komen buurtbewoners in het hele land samen en worden dingen georganiseerd voor elkaar en de buurt. Dat is heel goed en leuk, maar wat nou als je net ergens nieuw bent komen wonen en nog niemand kent? Of dat dit je laatste Burendag is in jouw gezellige buurt en je afscheid moet gaan nemen van de buren? Speciaal voor Burendag hebben we een Burendag blog geschreven vol tips om samen met je nieuwe of oude buren te doen tijdens Burendag of gewoon een andere zaterdag! Alders Makelaars wenst iedereen een fijne Burendag!

Tips voor de nieuwe buren
Ben jij net ergens komen wonen en wil jij kennis maken met jouw nieuwe buurt? Dan is Burendag de uitgelezen kans. Check via internet of er in jouw buurt een activiteit is aangemeld. Is dat het geval? Dan kun je heel eenvoudig aanschuiven en samen met de buurt aan de slag gaan en gezellig een praatje maken met je nieuwe overbuurman of buurvrouw op de hoek.

Naast Burendag kun je natuurlijk ook op andere manieren je buren leren kennen. Wanneer je net verhuist bent, kun je jezelf voorstellen aan de buren. Ga eens bij ze langs met wat lekkers om kennis te maken. Kan je buurvrouw wel wat hulp gebruiken met de boodschappen of zoekt de buurjongen de kat? Help dan een handje mee en leer elkaar wat beter kennen. Ga jij een housewarming geven voor al je vrienden in je nieuwe huis? Vergeet dit dan je buren (met kleine kinderen) niet te vertellen dan kunnen ze er rekening mee houden. En maak het dan natuurlijk niet al te laat of nodig de buren gezellig uit!

Kom je erachter dat er in jouw buurt eigenlijk weinig wordt georganiseerd, maar zou de buurt dit wel willen? Dan is dit je kans! Neem zelf het initiatief samen met andere buren die het ook leuk vinden iets te organiseren. Zo leer je elkaar beter kennen en kun je iets leuks organiseren voor de hele buurt. Je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan Burendag volgend jaar of op een andere dag in het jaar iets voor de hele buurt organiseren.

Hieronder vindt je een aantal leuke dingen om samen met je buurt te organiseren:

– Realiseer meer groen in de buurt door samen planten en bomen te plaatsen of mooie bloembakken te vullen. Een gezellige activiteit waar jong en oud aan deel kunnen nemen.

– Wil je liever iets actiefs doen? Organiseer dan een spelletjesmiddag, skelterrace of survivalparcours waarbij je elkaar goed leert kennen en leert samenwerken.

– Woon je in een omgeving met veel water? Dan kun je alle booteigenaren optrommelen en samen een mooie tocht maken over het water met een lekkere lunch of barbecue als afsluiter. Of wat dacht je van (magneet)vissen? Wie weet wordt er nog wel een pareltje opgevist.

– Wordt het mooi weer? Organiseer dan een gezellige buurtbarbecue inclusief springkussen voor de kinderen en wie weet wel een wijnproeverij voor de volwassenen.

– Of wordt het toch echt eens tijd om de speeltuin in de buurt een renovatie te geven? Sla dan de handen in één en zorg voor een heerlijke, schone en mooie speelplaats voor jong en oud.

– Wil je liever iets kleins organiseren? Wat dacht je dan van een ‘gewoon’ kopje koffie met wat lekkers en een goed gesprek? Zo eenvoudig, maar o zo gezellig!

Tips voor de oude buren
Verhuizen is niet altijd even leuk. Je moet afscheid nemen van je oude woning en daarbij ook je oude buurt en buren. Het kan zijn dat je dolblij bent om van je buren af te zijn. Maar het kan ook zijn dat je een goede band had met je buren en je regelmatig bij elkaar over de vloer kwam. Dan zeg je natuurlijk niet zomaar gedag, maar wil je echt afscheid nemen. Dan kun je ze uitnodigen voor een gezellig afscheidsetentje of misschien wel een afscheidsborrel voor de hele buurt. Hebben je kinderen veel vriendjes in de buurt? Organiseer dan een afscheidsfeestje. Een disco in een leeg huis of spooktocht is natuurlijk fantastisch voor kinderen. Zo houden ze de leuke herinneringen hoog wanneer de verhuiswagen voor rijdt. Ben jij niet degene die gaat verhuizen maar je lieve buren? Dan kun je ook zelf iets organiseren om afscheid te nemen. Wat dacht je van een groot spandoek in de tuin of een gezellig surprise tuinfeest voor de hele buurt?

Heb jij ook tips voor nieuwe of oude buren? Deel ze dan hieronder!

Reacties zijn gesloten.