Kunt u uw woning verkopen in deze onzekere tijd?

Kunt u uw woning verkopen in deze onzekere tijd?

Kunt u uw woning verkopen in deze onzekere tijd?

Door: Alders | 9 april 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Verkopen

De coronacrisis raakt ons allemaal en dat is inmiddels voelbaar. Maar wat nou als u net van plan was om uw woning te gaan verkopen, of net te koop heeft gezet? Door deze onzekere tijden komt u wellicht met veel vragen te zitten. Alders Makelaars zet voor u op een rijtje waarom het nog steeds voordelig kan zijn om uw woning te verkopen, ook tijdens de coronacrisis.

Uit onderzoek van Funda blijkt dat ruim de helft van de potentiele huizenkopers en verkopers nog steeds doorgaat met de plannen voor het kopen of verkopen van een woning. Ondanks de crisis en de maatregelen werd er alsnog een groot aantal bezichtigingen aangevraagd via Funda, namelijk ruim 20.000 door heel Nederland. Ook bij Alders Makelaars merken we dat de bezichtigingsaanvragen in april gewoon doorgaan. Het is dus niet zo dat de huizenmarkt stil is komen te liggen of dat dit in de komende weken gaat gebeuren (naar verwachting).

Dit heeft er mee te maken dat makelaars zich aanpassen aan de situatie. De bezichtigingen verlopen nu iets anders door de maatregelen die er genomen worden. Er mag niet met meer dan twee personen bezichtigd worden, potentiele kopers mogen niet alles aanraken en er wordt veel extra schoongemaakt. Op deze manier blijft het mogelijk om te bezichtigen en dus om te blijven verkopen.

Het is dus ook als verkoper mogelijk om op een veilige manier bezichtigingen te laten plaatsvinden in uw woning. De makelaar ziet erop toe dat de potentiele kopers niet te veel dingen zoals het aanrechtblad of kranen worden aangeraakt. Daarnaast worden leuningen en deurklinken schoongemaakt. Ook is het mogelijk om een virtuele bezichtiging te laten doen. Dit houdt in dat er een video van de woning wordt gemaakt, zodat mensen een goede eerste indruk van uw woning krijgen zonder dat ze deze zelf bezoeken. Alders Makelaars is ook aan het onderzoeken hoe deze virtuele bezichtigingen het beste uitgevoerd kunnen worden. Vraag vooral naar de mogelijkheden!

Alders Makelaars is momenteel bezig om de waardebepaling van uw woning digitaal te laten plaatsvinden. Op dit moment bieden wij de mogelijkheid om een gratis waardebepaling van uw woning te laten uitvoeren. Op die manier krijgt u als verkoper een goede indruk van de prijs die u voor uw woning zou kunnen vragen. Binnen enkele dagen zal het bij ons ook mogelijk zijn om deze gratis waardebepaling digitaal te laten verlopen. Hoe? U stuurt een video en zo veel mogelijk gegevens en kenmerken van uw woning naar onze email. Vervolgens gaat de makelaar aan de slag, en zal zijn bevindingen met u via een videogesprek bespreken. Zo krijgt u dezelfde uitgebreide waardebepaling als anders, alleen dan op afstand.

Daarnaast gaat het tekenen van koopovereenkomsten gewoon door. Via een videoverbinding wordt de koopovereenkomst doorgenomen. Het is mogelijk om dit digitaal te tekenen, of om op een andere locatie te tekenen en hem door de brievenbus te doen of langs te brengen. Bij de notaris zullen ook niet meer mensen aanwezig zijn dan nodig is. Het kan dus ook zijn dat uw makelaar niet bij deze afspraak zal zijn, maar dat het voor nu alleen met de notaris plaatsvindt.

Het is in een kleine mate te merken dat er minder mensen op een woning af komen. Dat er geen Weekend open Huis wordt georganiseerd weegt hier ook in mee. Een open huis voelt voor veel mensen toch iets vrijblijvender dan een vooraf afgesproken bezichtiging. Hierdoor blijven alleen de écht geïnteresseerde mensen over en vallen de mensen die in de oriënterende fase zitten (meestal) af. Dit is gunstig voor de verkoper! Op deze manier kan er veel gerichter geselecteerd worden wie geschikt zijn en kunnen de onderhandelingen sneller gestart worden. Wanneer mensen echt geïnteresseerd zijn in uw woning zijn ze in de meeste gevallen meer bereid om de prijs die u vraagt voor de woning te betalen!

Het is nog te vroeg om te zeggen of de huizenprijzen gaan stijgen of dalen. Vooralsnog blijven de huizenprijzen op hetzelfde niveau. Hierdoor is het nog een goed moment om te gaan verkopen, omdat u weet dat u nog steeds (ongeveer) dezelfde prijs voor uw woning kunt krijgen. De onzekerheid over de periode die volgt kan beangstigend zijn. Sommige verkopers kiezen ervoor om te wachten, anderen willen juist zo snel mogelijk de woning in de verkoop zitten. Vanuit Alders Makelaars adviseren wij om uw woning gewoon in de verkoop te zetten, juist door die onzekerheid over de toekomst. Omdat we zeker weten dat de markt op dit moment op een redelijk normale manier doordraait, is dit het juiste moment om uw woning te verkopen.

We begrijpen dat deze tijd zorgt voor veel vragen, onzekerheden en twijfels. U kunt dit vrijblijvend bespreken met onze makelaars en adviseurs! Neem contact met ons op en laat u informeren over het verkopen van uw woning in deze tijd.

Reacties zijn gesloten.