Bats! Kapot! Eerste hulp bij (woning)verzekeringen afsluiten

Bats! Kapot! Eerste hulp bij (woning)verzekeringen afsluiten

Bats! Kapot! Eerste hulp bij (woning)verzekeringen afsluiten

Door: Alders | 17 december 2018 | Reacties (0)
Tags: Verzekeren

De dag van de verhuizing is aangebroken. Wanneer alles is verhuisd en je de boel uitpakt, kom je erachter dat jouw vintage dressoir kapot is gegaan. Ben je hiervoor verzekerd? Alders Makelaars zet de belangrijkste woonverzekeringen op een rijtje zodat je eenvoudig kunt zien waarvoor je verzekerd bent of welke verzekering je het beste kunt afsluiten.

Een inboedel verzekering
Er is ingebroken en ze hebben jouw dure designerstas meegenomen. Gelukkig ben je hiervoor verzekerd als je een inboedelverzekering hebt afgesloten.
Wat verzeker je? Jouw inboedel, zoals meubels, kleding en andere persoonlijke spullen in jouw woning.
Waartegen? Schade of diefstal. Let wel op wanneer je gaat verhuizen en je schade maakt, want deze verzekering dekt vaak alleen wanneer er schade is gemaakt op het oude of nieuwe adres niet tijdens het vervoer.
Hoe? Een inboedel verzekering kun je eenvoudig online afsluiten. Er zijn diverse partijen die deze voor verschillende prijzen aanbieden. Benieuwd welke inboedelverzekering bij jou past? Onze adviseurs van Alders Financieel Advies zoeken graag de geschikte verzekering voor jou.
Kosten? De premie is afhankelijk van: het soort dekking, het verzekerd bedrag, de bouwwijze van de woning, de inbraakbeveiliging , de woonplaats en het eigen risico. Er zijn vier soorten dekkingen: brandverzekering, uitgebreide gevaren verzekering, extra uitgebreide gevarenverzekering en all-risk verzekering. Wanneer je een inboedelverzekering afsluit moet de waarde van de inboedel worden vastgesteld. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een inboeldewaardemeter.
Verplicht? Een inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden, zodat al je spullen verzekerd zijn bij schade.

Aansprakelijkheidsverzekering
Je loopt door het nieuwe huis van vrienden en plots stoot je hond per ongeluk een dure vaas vast de tafel met zijn staart. Je wilt graag de schade dekken en een nieuwe vaas voor ze kopen. Komt dat even goed uit dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten!
Wat verzeker je? Materiele in immateriële zaken
Waartegen? Schade of letsel veroorzaakt door jou, jouw kind, huisdier of andere inwonende.
Verplicht? Nee, een aansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht, maar wel verstandig. Want het gaat vaak om hoge bedragen.
Hoe? Deze verzekering is eenvoudig online af te sluiten. Er zijn ook voor deze verzekering verschillende aanbieders die je kunt vergelijken. Onze adviseurs van Alders Financieel Advies zoeken graag de geschikte verzekering voor jou.
Kosten? De premie is afhankelijk van het verzekerde bedrag en het eventueel gekozen eigen risico.

Overlijdensrisicoverzekering
Wat gebeurt er als ik plots kom te overlijden en mijn nabestaanden mijn de hypotheek van mijn woning niet kunnen betalen? Wanneer je een overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten hoef je je daar geen zorgen over te maken!
Wat verzeker je? Financiële problemen bij je partner of kinderen die jouw inkomen moeten missen na jouw overlijden en dezelfde woonlasten behouden.
Waartegen? Wanneer de hoogte van de hypotheek boven een bepaald percentage van de woningwaarde uitkomt. Wanneer je komt te overlijden, keert de verzekeraar een vastgesteld bedrag uit aan je nabestaanden.
Verplicht? Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering is alleen verplicht wanneer de waarde van de hypotheek hoger is dan een bepaald percentage van de marktwaarde van de woning.
Hoe? Ook deze verzekering is eenvoudig online af te sluiten of via onze adviseurs van Alders Financieel Advies
Kosten? De kosten hangen af van het verzekerde bedrag, de leeftijd van de verzekerde, de gezondheid van de verzekerde en of de verzekerde rookt of niet.
Naast een overlijdensrisicoverzekering kun je ook een uitvaartverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je de kosten van jouw uitvaart. Hierdoor neem je de zorg uit handen van de nabestaanden. Deze verzekering loopt levenslang.

Ben jij goed verzekerd?

 

Reacties zijn gesloten.