Aanvullende leningen in de gemeente Midden-Groningen! Alders Makelaars Hoogezand vertelt.

Aanvullende leningen in de gemeente Midden-Groningen! Alders Makelaars Hoogezand vertelt.

Aanvullende leningen in de gemeente Midden-Groningen! Alders Makelaars Hoogezand vertelt.

Door: Alders | 6 mei 2020 | Reacties (0)
Tags: Nieuws

Bent u op zoek naar een woning in de gemeente Midden-Groningen? De gemeente Midden-Groningen wil particuliere woningeigenaren helpen en biedt drie verschillende leningen aan. Alders Makelaars Hoogezand vertelt u hier alles over!

Wanneer u starter bent op de woningmarkt kunt u in aanmerking komen voor een starterslening. De starterslening is een aanvulling vanuit de gemeente op de allereerste hypotheek. Vanuit de bank kunt u een bepaald bedrag lenen om uw eerste woning te kopen. Helaas is dit bedrag niet altijd toereikend. In dat geval kan een starterslening interessant zijn. Met een starterslening kan het verschil tussen de (vraag)prijs van een woning en het bedrag dat u van de bank kunt krijgen overbrugd worden. Het minimale leenbedrag is €5000,- en kan oplopen tot zelfs €36000 euro. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Om te bekijken of u in aanmerking komt voor deze starterslening kunt u een afspraak maken bij onze makelaar in Hoogezand. Samen met de hypotheekadviseur wordt er gekeken naar uw situatie en wensen en kan er vervolgens een starterslening worden aangevraagd. Maak een afspraak bij Alders Makelaars Hoogezand.

Daarnaast heeft de gemeente Midden-Groningen ook de verzilverlening. Dit is interessant wanneer uw woning een overwaarde heeft. Wanneer u al jaren dezelfde koopwoning heeft en door de jaren heen een flink bedrag aan hypotheek heeft afgelost, dan is uw woning meer waard dan de hoogte van uw hypotheek. Hierdoor heeft u een overwaarde op uw woning. Deze overwaarde kunt u inzetten om uw woning aan te passen zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verduurzamen van uw woning, het opknappen van achterstallig onderhoud of het levensloopbestendig maken van uw woning. Over de verzilverlening betaalt u maandelijks geen rente en geen aflossing. Uw maandlasten voor uw hypotheek gaan dus niet omhoog. Ook aan de verzilverlening heeft de gemeente Midden-Groningen een aantal voorwaarden verbonden. Het minimum leenbedrag bedraagt €2500 en het maximum kan gaan tot €50000. Alders Makelaars – uw makelaar in Hoogezand – bekijkt graag of uw in aanmerking komt voor een verzilverlening. Maak een afspraak met onze hypotheekadviseur en kom langs op ons kantoor in Hoogezand.

Heeft u nog niet zoveel overwaarde, maar wilt u wel graag uw woning comfortabeler en toekomstbestendiger maken? Dan is de stimuleringslening misschien iets voor u. Een stimuleringslening is een lening met een lage rente, die bedoeld is voor energiebesparende maatregelen, levensloopbestendige maatregelen of duurzaamheidsmaatregelen. Bij energiebesparende maatregelen kunt u bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen of dakisolatie. Levensloopbestendige maatregelen zijn erop gericht dat u uw woning zo in kunt richten dat u er tot en met uw oude dag kunt blijven wonen. Bij duurzaamheidsmaatregelen kunt u denken aan asbest verwijderen of andere maatregelen die goed zijn voor het milieu. Heeft u plannen om uw woning comfortabeler en levensloopbestendig te maken en wilt u weten of u in aanmerking komt voor de stimuleringslening? Onze financieel adviseurs ontvangen u graag met een kop koffie op ons kantoor in Hoogezand.

Omdat aan al deze leningen voorwaarden verbonden zijn, is het belangrijk dat u uw financiële situatie goed in kaart heeft. Wilt u uw financiële situatie graag eens bekijken samen met onze hypotheekadviseur? U kan eenvoudig en geheel vrijblijvend een afspraak met onze hypotheekadviseur in Hoogezand maken – die alles weet over de leningen in de gemeente Midden-Groningen.  Heeft u naar aanleiding van deze blog vragen gekregen? U kunt vrijblijvend een afspraak maken bij Alders Makelaars Hoogezand, of telefonisch contact op nemen met ons kantoor in Hoogezand.

Reacties zijn gesloten.