6 gouden spaartips van onze adviseurs

6 gouden spaartips van onze adviseurs

6 gouden spaartips van onze adviseurs

Door: Alders | 31 oktober 2019 | Reacties (0)
Tags: Hypotheek, Ligging

Vandaag is het wereldspaardag. Sparen is soms lastig omdat we nu eenmaal meer op het heden zijn gericht dan op de toekomst. Ook de huidige lage spaarrente helpt niet mee. Toch is het erg belangrijk om te sparen voor de toekomst. Het is zelfs mogelijk om te sparen, zonder dat je dat direct voelt in de portemonnee. Hoe? Onze financieel adviseurs geven je vandaag 6 gouden spaartips.

1.Geef extraatjes niet meteen uit
Ontvang jij een extra bedrag naast je vaste inkomen, zoals vakantiegeld, een bonus of een dertiende maand? Of heb je een andere financiële meevaller? Zet dit bedrag dan meteen op je spaarrekening. Dit is een goed moment om echt te gaan beginnen met sparen of om juist de laatste stappen van het spaardoel te behalen.

2. Stel je spaardoel(en) in
Dat brengt ons meteen bij de tweede tip. Zorg dat je weet waarvoor je spaart. Wil je met het hele gezin een droomreis maken? Eindelijk de badkamer verbouwen? Of die nieuwe mooie auto kopen? Wanneer je een goed spaardoel bepaalt, motiveert dit je om te sparen. Wist je dat je via verschillende apps van banken zelf spaardoelen met bedragen aan kunt maken? Zo heb je eenvoudig een overzicht hoe goed je bezig bent met sparen voor die nieuwe badkamer.

3. Zet automatisch sparen aan
We blijven nog even in het mobiel bankieren hangen. Want via de app van je bank kun je heel gemakkelijk maandelijks automatisch een bedrag naar je spaarrekening laten overschrijven. Zo spaar je maandelijks een bedrag en komt dat spaardoel sneller in zicht. Deze tip kun je ook combineren met de eerste tip. Want als je weet wanneer er een extra bedrag binnen komt kun je dit direct laten overschrijven naar je spaarrekening. Verandert er iets in je situatie dan kun je eenvoudig het maandelijkse spaarbedrag verhogen of verlagen.

4. Spaar ongemerkt
Naast geld overschrijven naar je spaarrekening zijn er ook manieren om ongemerkt te sparen. Koop je bijvoorbeeld al koopzegels in de supermarkt? Dit levert je uiteindelijk geld op. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je saldo op je lopende rekening regelmatig afronden. Staat er €186,97 op? Rond dit dan af naar beneden en maak €6,97 over naar je spaarrekening. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller het gaat. Heb je liever geen muntgeld in je portemonnee, auto of onderin je tas? Verzamel al het kleingeld dan in een spaarpot en stort het opgebouwde bedrag regelmatig op je spaarrekening. Doe dit niet één keer per jaar, want dan mis je mogelijk rente. Maar let wel op, er zit een limiet aan het aantal keren kosteloos storten.

5. Zorg dat je rente vangt.
Vanuit deze tip komen we aan bij tip nummer vijf. Zorg ervoor dat je een bedrag op je spaarrekening hebt staan waarover je rente kunt vangen. Vergelijk ook eens de rente met andere banken. Mogelijk is het voordeliger om eens over te stappen en meer rente te vangen voor je spaargeld.

6. Bespaar op vaste kosten
Tot slot tip zes. De beste manier om te sparen is om te besparen. Besparen kan bijvoorbeeld op vaste kosten, zoals een telefoonrekening, energiekosten, boodschappen en andere abonnementskosten. Bespaar je een bepaald bedrag per jaar? Maak dit dan over naar je spaarrekening. 

Met deze tips kom jij wereldspaardag wel door. Heb jij ook een tip die je met ons wilt delen? Laat het weten in een reactie hieronder.

Verder lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *