4x Lekker badderen

4x Lekker badderen

4x Lekker badderen

Door: Alders | 23 oktober 2019 | Reacties (0)
Tags: Nieuws, Wonen

Iedere woning heeft een badkamer. Maar de ene badkamer beschikt over een bubbelbad en misschien wel een sauna, en in de andere badkamer past net een douche en een wastafel. Toch is het moment dat je onder de douche staat of in bad ligt een lekker moment om tot rust te komen en te ontstressen. In deze blog nemen we jullie mee door een aantal verschillende badkamers en delen we een aantal leuke weetjes. Badder jij lekker mee?

Weet jij waar de uitspraak ‘Can I use the bathroom?’ vandaan komt? Veel woningen beschikken enkel over een toilet in de badkamer. Daarom vragen onder andere Engelsen dit vaak, terwijl ze de WC bedoelen.

Houdt jij van een warme douche, of heb je liever een koude? Zorg dat je douche niet te warm staat, want het water boven de 43 graden kan je huid beschadigen. Tip: wanneer je eindigt met koud wouter vernauwen je bloedvaten, waardoor je huis steviger wordt en stap je weer fris en wakker uit te douche. Heb jij last van een vette huid? Douche dan in de ochtend. Natuurlijke oliën worden ’s nachts opgestapeld. Met een douchebeurt worden je poriën gereinigd en kun je met een fris huidje de deur uit.

Sta jij elke dag onder de douche? Denk dan nog een keer goed na voordat je eronder stapt. Het is namelijk beter voor je huid om eens in de 2 of 3 dagen te douchen. Daarnaast is het ook beter voor het milieu. Want met één douchebeurt van 10 minuten verbruik je ongeveer 70 liter schoon drinkwater. Daarnaast is korter douchen ook nog eens goed voor je portemonnee want je bespaart kosten voor het water.

Wat denk je dat de minst frisse plek van het toilet is? Je dacht vast ook de toiletbril? Maar dit is helemaal niet waar. De deurklink, lichtschakelaar en spoelknop zijn nog een stuk viezer dan de wc-bril. Oh en wist je dat we per dag wel zo’n 55 velletjes toiletpapier gebruiken? Dat zijn er zo’n 20.000 per jaar. Kies jij liever voor een duurzame optie? Ga dan voor een douche-wc.

 Wist jij dat 40% van de Nederlanders zijn of haar tanden tijdens het douchen poetst? Zo bespaar je maar weer mooi 2 minuten tijdens de ochtendspits in de badkamer.

Ontspan jij het liefste in bad? Doe dit dan ’s avonds voor het slapen gaan. Het warme water maakt je rozig waardoor je een goede nachtrust hebt. Ben je meer toe aan een oppepper? Ga dan overdag in een lauwwarm of koel bad. Heb je hard gesport? Dan kan een bad ook wonderen doen voor je spieren. Het vermindert namelijk je spierspanningen  en versterkt daarnaast ook nog je immuunsysteem. Oh en maak het niet langer dan 20 minuten, anders droogt je huid erg uit.

Gebruik jij je douchekop als microfoon? Dan ben je niet de enige! De helft van de Nederlanders doet dit en Marco Borsato wordt het meest ten gehore gebracht.

Wat maakt voor jou een badkamer helemaal perfect? Deel het in een reactie hieronder.

 

 

 

Reacties zijn gesloten.